Miláčik, poďme na to !
Autor(ka) : Natália Krížová
Dátum a čas : 5.3.2002 00:00
Kategória : Dokonalá
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

O sexe sa toho už popísalo a narozprávalo! A nielen v našom magazíne. Keď tak listujem knihami, časopismi a surfujem po internete, zisťujem, že často z neho robíme univerzálny prostriedok na zachovanie večnej sviežosti, šťastia a mladosti. I keď uznávam, že na všetkom je aj kúsok pravdy, chcem pripomenúť, že ani sex nie je samospasiteľný. Inak by prostitútky boli najzdravšia skupina národa. Preto nepodľahnite všetkým štatistikám, číslam a senzačne pôsobiacim novinovým titulkom. Písať o sexe je skrátka moderné a tak sa na nás odvšadiaľ valia tvrdenia, aké sú tie ,,smiešne pohyby“ zdravé. Čosi do hrnca pridám aj ja.

O sexe sa toho už popísalo a narozprávalo! A nielen v našom magazíne. Keď tak listujem knihami, časopismi a surfujem po internete, zisťujem, že často z neho robíme univerzálny prostriedok na zachovanie večnej sviežosti, šťastia a mladosti. I keď uznávam, že na všetkom je aj kúsok pravdy, chcem  pripomenúť, že ani sex nie je samospasiteľný. Inak by prostitútky boli najzdravšia skupina národa. Preto nepodľahnite všetkým štatistikám, číslam a senzačne pôsobiacim novinovým titulkom. Písať o sexe je skrátka moderné a tak sa na nás odvšadiaľ valia tvrdenia, aké sú tie ,,smiešne pohyby“ zdravé. Čosi do hrnca pridám aj ja.

Napríklad doktor Weeks z kráľovskej univerzity v Edinburghu  pri svojej štúdií dospel  k výsledku, že sex spomalí starnutie až o tri roky./ Tri roky z koľkých?/ Jeho brazílsky  kolega Moacir Costa zase prišiel na to, že ľudia, ktorí až do vysokého veku žijú pravidelným sexuálnym životom, menej trpia srdcovo - cievnymi chorobami a dokonca aj cukrovkou./ Môj záletný strýčko/cukrovkár/ zomrel na infarkt. Žiaľ, nie pri sexe, ako si to želal./Doktor Gasper z Austrále, propaguje sex, ako prevenciu pred ženskými chorobami. /Neviem, či je lepší zápal vaječníkov alebo AIDS/
   Mnohí psychiatri a sexuológovia  sa však snažia držať pri zemi a prikláňajú sa k názoru, že zásluhu na dobrom zdraví sexuálne žijúcich ľudí nemá ani tak samotné milovanie, ako fakt, že žijú v spokojnom vzťahu. Inak by zrejme nemali pravidelný sex – pochopiteľne... Je predsa veľmi pravdepodobné, že 60-ročný vdovec postupne prestane dbať o svoje zdravie, bude sa stravovať po vývarovniach a po večeroch sa bude utápať v depresii (alebo alkohole), nebude sa mať s kým zhovárať a škriepiť  - jednoducho, začne byť na tom zdravotne omnoho horšie ako starý chlap, ktorý síce občas šomre, ako ho manželka s jej starostlivosťou otravuje, ale na druhej strane sa s ňou pravidelne miluje, háda a stravuje sa, čo znamená, že mu nič dôležité nechýba.  Čiže nielen samotný sex, ale  najmä celkový spôsob života je tým, čo nám život predlžuje, alebo skracuje. A ak dovolíte, pridám svoj názor nepodložený vedeckými výskumami zo sveta. Je to najmä láska. Ochota žiť pre niekoho a s niekým.

Orgazmus z telocvične
   A teraz sa poďme  na celú vec pozrieť z inej strany. Ako ovplyvňuje zdravý spôsob života naše posteľné radovánky? Omnoho viac, ako si myslíte.  Pravidelný tréning (ten v telocvični, nie v spálni) zlepšuje činnosť srdcového svalu,  znižuje náchylnosť k svalovej únave a zvyšuje cirkuláciu krvi v tele – teda aj v genitáliach. Okrem toho sa  pri cvičení aktivizuje žľaza, ktorá vylučuje testosterón. To všetko vedie  k intenzívnejším sexuálnym zážitkom a väčšiemu sexuálnemu apetítu. Už nejedna štúdia dokázala, že ľudia, ktorí sa pravidelne pohybujú na čerstvom vzduchu a majú dostatok fyzickej činnosti, žijú kvalitnejším sexuálnym životom. Viac ako polovica anketovaných žien potvrdila, že schopnosť dosiahnuť orgazmus sa u nich po pravidelnom tréningu podstatne zlepšila.

Miláčik, poďme na to!
   Pohyb, či už v telocvični alebo na čerstvom vzduchu, je vynikajúcim prostriedkom proti depresii. Približne po 20 minútach telesnej aktivity sa v tele začnú vyplavovať endorfíny, ktorým sa pre ich pozitívny účinok hovorí hormóny šťastia. Stres a starosti všedného dňa, všetko fyzické aj psychické napätie sú odrazu preč a je logické, že pozitívne naladený človek sa hrnie do sexuálnych radovánok omnoho radostnejšie ako starosťami umlátený chudák.
   A ešte celkom nakoniec – pravidelná fyzická námaha nás naučí uvedomovať si svoje telo a mať ho pod kontrolou. A to je veľmi dôležité aj pri sexe. Rovnako ako zdravé sebavedomie, ktoré  nám z pravidelnej driny rozhodne  stúpne. Nielenže sa začneme dobre cítiť, ale budeme aj omnoho lepšie vyzerať. Tak čo, nie je to dostatok dôvodov, prečo si ísť zaplávať, vybrať sa na prechádzku, zacvičiť si alebo zabehať? Najsladšou odmenou vám budú príjemné zážitky v posteli!
 Ale, ale, že vy zasa myslíte na spánok?
  

 


 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.