Tridsať a dosť!
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 6.3.2002 00:00
Kategória : Dokonalá
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Mať naveky tridsať rokov? To by som veru brala, poviete si / ak nemáte sladkých osemnásť/. Pritom je iba vo vašich rukách, do akej miery sa budete mladšie cítiť a mladšie vyzerať. Ak naozaj chcete, môžete svojmu skutočnému veku ubrať niekoľko rokov pomocou nasledujúcich trikov.

Mať naveky tridsať rokov? To by som veru brala, poviete si / ak nemáte sladkých osemnásť/. Pritom  je iba vo vašich rukách, do akej miery sa budete mladšie cítiť a mladšie vyzerať. Ak naozaj chcete, môžete svojmu skutočnému veku ubrať niekoľko rokov pomocou nasledujúcich trikov.

 

SKORÉ VSTÁVANIE
Kľúčom k mladistvému vzhľadu je energia.  Jednou z najjednoduchších možností, ako využiť jej prirodzené rezervy, je skoré vstávanie – samozrejme za predpokladu, že ste sa v noci výdatne vyspali. Pred ôsmou hodinou jej má telo najviac a preto priam túžite  po nových výzvach,   ktoré vám dodajú ďalšiu dávku energie. Životnú energiu nám dodávajú aj kontakty s mladšími ľuďmi. Najlepšie vraj pôsobí mladší sexuálny partner.
Úspešnosť: budete fit už po ôsmich týždňoch.

JEMNÝ VZHĽAD
Hrubé vrstvy púdru, matný podklad...to všetko nám dodáva niekoľko rôčkov navyše. Skúste to radšej s tónovacím krémom alebo podkladom s lesklými čiastočkami. Jemne nalíčená tvár pôsobí mladšie aj zdravšie, zatiaľ čo silne napudrované líca vzbudzujú dojem, že ste práve absolvovali lifting. Používajte iba jemnučnú vrstvu mejkapu, ktorý z tváre neurobí masku, ale naopak – celú ju oživí a rozžiari.
Úspešnosť: okamžitá.

PRESVEDČENIE, ŽE MÁTE STÁLE DVADSAŤ
Nikdy nepoužívajte zvrat ,,v mojom veku...“. Dvadsaťpäťročná žena by čosi také určite nepovedala. Čím častejšie budete zdôrazňovať svoj vek, tým sa budete cítiť staršia. Prečo? Pretože v myšlienkach sa začnete identifikovať s ľuďmi, ktorí sú starší ako vy a za chrbtom cítia starobu.
Úspešnosť: okamžitá.

VYTRÉNOVANÉ SVALSTVO
Ak chcete vyzerať mladšie, mali by ste sa rozhodne začať zdravo stravovať a neľutovať čas a námahu na cvičenie. Ak je vám nepríjemné chodiť do posilňovne a uprednostňujete cvičenie doma,  zaobstarajte si malé činky do rúk aj na nohy (na suchý zips) a jednoduchý stepper.  Pravidelným tréningom naštartujete svoju látkovú výmenu a spálite  nadbytočné kalórie – hoci pri pozeraní televízie.
Úspešnosť: po ôsmich tréningových jednotkách.

POSVäTNÁ ZELENINA
Zaraďte do jedálneho lístka čo najviac zeleniny. Podľa možnosti z neho vylúčte mastné mäso a údeniny. Zelenina pretromfne pri ochrane buniek dokonca aj ovocie, dodá vám viac energie, pozitívne sa prejaví aj na vzhľade pokožky a popri tom ešte aj schudnete.
Úspešnosť: po  mesiaci

DAJTE ŠANCU FARBÁM
Odvyknite si od čierneho imidžu. Pokožka tváre vekom stráca svoj teplý nádych a čierna farba tento proces ešte zvýrazní. Siahajte radšej po bielych, alebo krémových odevoch, ktoré odrážajú svetlo aj na tvár. Veľmi mladistvá je aj ružová. Okrem toho: nepokúšajte sa za každú cenu vtesnať do úzkych šiat. Priliehavé tričká a blúzky  síce vyzerajú sexy, ale nikdy nesmú byť príliš úzke.
Úspešnosť: okamžitá, keď vyhodíte zo šatníka všetko čierne a príliš úzke.

DIVOKÁ HRIVA
Väčšina žien po dvadsaťpäťke si pestuje prirodzený vzhľad a pri úprave účesu uprednostňuje melír, ktorý má vzbudiť dojem, že vlasy sú iba trocha vyblednuté od slnka. Ale prečo vlastne?  Nebojte sa dať najavo, že ste boli u kaderníčky! Vyskúšajte niečo nové – divoké farby, moderné strihy. Dlhé vlasy neznamenajú ,,som mladá“, ale ,,rada by som vyzerala mladá“ a tlmeneé farby nepôsobia prirodzene, ale konzervatívne.
Úspešnosť: okamžitá – od chvíle, keď opustíte kaderníctvo.

PRUŽNÉ PRSIA
Vyberajte si iba podprsenky, ktoré ideálne sedia. Podľa prieskumu výrobcov bielizne nosí väčšina žien podprsenky s nesprávnym košíčkom. Pritom práve ten je alfou aj omegou dobrej podprsenky. Perfektne vybratá podprsenky vás núti k vzpriamenému držaniu tela a poprsie nadvihne tak, aby pôsobilo pevne a aby lepšie sedeli aj šaty. Natiahnite si na svoju podprsenku  tenučký top a buďte k sebe úprimná: vyzerá vaše poprsie sexy? Nie? Potom je najvyšší čas, vybrať sa na nákup novej podprsenky.
Úspešnosť: okamžitá – po kúpe novej podprsenky.

RUKY BEZ VRÁSOK
Aj keď sa nám často darí zakryť stopy veku na tvári, ruky nás neomylne  prezradia. Aj tu však môžete získať pár rôčkov k dobru – alebo dokonca zvrátiť čas do minulosti.
1 Od jari až do jesene a vždy, keď sú ruky vystavené slnku,  nakrémujte ich opaľovacím prípravkom s ochranným faktorom 15. Pokožka na rukách je veľmi jemná a citlivá.
2 Každý večer si na ruky naneste silnú vrstvu krému a dajte si bavlnené rukavičky.
3 Vyhýbajte sa horúcej vode a saponátom.
Úspešnosť: Za dva týždne bude pokožka viditeľne hladšia.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.