Numerológia
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 11.3.2002 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Človek odjakživa využíva každú možnosť na to, aby spoznal sám seba. Všetci síce nosíme hlboko vo svojom vnútri pravdu o sebe, ale len málokto ju vie nájsť. Astrológia, testy, psychológia, numerológia a celý rad ďalších tajných i menej tajných vied nám nastavujú zrkadlo našej duše a tým nám pomáhajú nájsť cestu, po ktorej by sme mali kráčať. Keďže človek je málokey sám, odhaľujú nám aj to, s kým, ako a za akých okolností môžeme ísť vpred, poprípade cúvať. Jedným z týchto zrkadiel je aj numerológia.

Človek odjakživa využíva každú možnosť na to, aby spoznal sám seba. Všetci síce nosíme hlboko vo svojom vnútri pravdu o sebe, ale len málokto ju vie nájsť. Astrológia, testy, psychológia, numerológia a celý rad ďalších tajných i menej tajných vied nám nastavujú zrkadlo našej duše a tým nám pomáhajú nájsť cestu,  po ktorej by sme mali kráčať. Keďže človek je málokey sám, odhaľujú nám aj to, s kým, ako  a za  akých okolností môžeme ísť vpred, poprípade cúvať. Jedným z týchto zrkadiel je aj numerológia.


Naučiť sa pravidlá, ktoré platia v numerológii nie je až také ťažké, ťažšie je stať sa numerológom. K tomu potrebujete získať vedomosti, trénovať zručnosť a mať predpoklady. Keď však hľadíte na numerológiu ako na zábavu a nechcete od nej viac ako pár všeobecných, či zovšeobecniteľných vecí, nič vám nestojí v ceste. Sú len tri veci, ktoré potrebuje numerológia vedieť. Deň narodenia, numerologickú hodnotu mena a priezviska a úplný dátum narodenia bez hodiny a minúty. Všetko ostatné je už len hra čísiel a výpočtov. Zabavte sa!
 

Povaha podľa mena

Dátum vášho narodenia a vaše meno v sebe ukrývajú aj váš osud. Podľa  čísiel môžete vypočítať aj vlastnosti vášho partnera alebo priateľov.

Najprv si musíte nájsť vaše numerologické znamenie. Každý má číslo svojho osudu. Vy sa ho musíte naučiť správne čítať. Na to, aby ste medzi 9 typmi osobnosti našli práve seba, netreba použiť kúzlo, stačí ovládať len tú najjednoduchšiu matematiku. Základom je poznať túto tabuľku s číslami a im zodpovedajúcimi písmenami:

1 2 3 4 5 6 7 8 9   
a b c d e f g h i
j k l m n o p q r
s t u v w x y z
 
Ako príklad si predstavte, že sa voláte Jozef Novák a narodili ste sa 16. októbra 1941. Teraz zistíme jeho numerologické znamenie. Najprv si musíme napísať jeho meno a pod to príslušné čísla:

J o z e f  N o v a k
1 6 8 5 6  5 6 4 1 2


Teraz spočítajte všetky čísla:
1+6+8+5+6+5+6+4+1+2=44
Toto číslo musíme rozložiť na jednociferné:
4+4=8
Ak by bol výsledok napríklad 38 musíme postupovať:
3+8=11
1+1=2

Jozefovi Novákovi patrí číslo 8. Podľa tohto čísla sa dozvieme, že je muž činu, ktorý málo rozmýšľa, ale viac koná. Je úspešný a podnikavý a nikdy nebude mať núdzu o peniaze. Pomocou dátumu jeho narodenia môžeme zistiť jeho cestu osudu, ktorá môže byť v súlade ale aj v protiklade s jeho osobným číslom.
Narodil sa 16.10.1941
Postupujeme rovnako ako pri jeho mene, všetko spočítame:
1+6+1+0+1+9+4+1=23
2+3=5
Týmto sa všetko mení. Jozef Novák sa vydal na cestu číslo 5, ktorá je kamenistá, strmá a dokonca nebezpečná. Musí prekonať množstvo ťažkostí a má sklon utiekať sa k utópii, ktorá je negatívnou stránkou jeho čísla.
Tak a teraz môžete pokojne dešifrovať seba, svojich priateľov ako aj celú vašu rodinu.
Tu je prehľad vašich čísel a ciest osudu:

1.
Vodca.
 Symboly: slnko a meč. Číslo jeden je prvé, vedúce. Je presvedčené, že je stredobodom celého sveta. Napokon, jeho vyžarovanie sa nedá nijako poprieť. Má dar rozkazovať a vplývať na svoje okolie. Ambiciózne, autoritatívne, zatieňuje ostatných. Pretože sa rozhoduje až príliš rýchlo, môže sa dať aj na nesprávnu cestu a v nej tvrdohlavo pokračovať až do vlastnej záhuby. Je nielen tvrdohlavé, ale aj zúrivé. Postupuje dopredu a nikdy sa nevracia späť. Nie je tvorivé, na tom však nezáleží, lebo je vplyvné a vždy dosiahne to, čo chce. Môže získať slušné peniaze, ktoré však v zápätí minie, lebo je márnotratné. Je agresívne a bojovné, preto sa vrhá do vojenských dobrodružstiev. Lepšie by pre neho bolo, keby sa radšej venovalo nejakému bojovému umeniu, aby sa poriadne vybúrilo. Nikdy nepriznáva svoje chyby a často dovedie až absurdnosti svoju samoľúbosť. Keď upadne do krajnosti vie, byť veľmi egoistické, dokonca až tyranské. Malo by si zvoliť zodpovedné miesto, kde sa vyžaduje autorita. Podradnejšie postavenie ho robí zatrpknutým. Vždy chce byť vodcom. Táto úloha mu dokonale sedí a preto sa v nej aj vyžíva. Napriek všetkému stále ostáva číslom pravdy. Dobre si rozumie s číslom šarmu 3, číslom dobrodružnosti 5, poslušnosti 6 a s číslom 9, ktoré ho dopĺňa. Pozor, nedajte sa ním tyranizovať.


Cesta číslo 1: Rovná, stúpa prudko až k vrcholu. Keď sa dostane na vrchol, treba tam zotrvať, alebo sa vrhnúť do priepasti. Táto cesta nepripúšťa nijaký návrat. Vyžaduje veľkú iniciatívu, dôveru a vôľu.


2.
Dobré, ale prezieravé.
V súlade s váhami a mesiacom má číslo 2 vo svojom erbe vyrovnanosť. Môže byť znamením zdravia, svetla, ale na druhej strane aj chudoby a smrti. Toto diplomatické a šľachetné číslo je celkom nestranné. Dokáže zvážiť klady a zápory s takou prezieravosťou, že napokon často poškodí aj samo seba. Altruistické do tej miery, že zabúda na svoje záujmy, zaujíma sa o veci druhých natoľko, že sa stáva indiskrétne. Nie je to nič hrozné, lebo v jadre je dobrosrdečné a riskuje, že sa namiesto na koči  bude voziť na voze. Príliš mu ale na tom nezáleží. Teší sa z odriekania, obetovania a sebakritiky. V prípade trápenia, dajte na jeho rady. Veľa odpúšťa, a dovolí to aj beztrestne využiť. Spoločenské, láskavé, zmierlivé, tvorivé, ale je aj plaché a zastrašené. Prijíma údery života bez sťažovania. Rýchlo sa prispôsobuje každodenným zvyklostiam a nikdy nevyhľadáva moc. Je to dobrý spolupracovník, ktorý je ako stvorený na diplomatickú dráhu. Ale nikdy nesmie mieriť príliš vysoko. Číslo 2 je citovo založené, je ochotné odpúšťať, ale nezabúda, jeho známi by si mali dávať pozor, aby neurazili jeho city. Veľmi dobre vychádza s číslami 4,7 a 8. Pozor si musí dať na čísla 6 a 9, ktoré sú popudlivé ako dvojka. Cesty čísel 6 a 9 by boli pre jeho dobro hotovou katastrofou.


Cesta číslo 2: Bude sa vinúť miernym svahom. Vyrovnaná a pokojná. Nikdy nebude mať prednosť.


3.
Zručné.
Žije v znamení trojuholníka a Marsu. Čas minulý, prítomný aj budúci bude hrať v jeho živote dôležitú rolu. Spoločenské, sympatické, presvedčivé a plné šarmu má mimoriadny dar komunikácie. Dokonale vie druhých „donútiť“, aby uznali jeho pravdu a dokonca jej sami uverili. Rýchlo sa prispôsobuje akejkoľvek situácii, pretože má bystrého ducha, je intuitívne a je dobrý psychológ. Nech sa deje, čo sa deje, vždy si vyberie to najvýhodnejšie riešenie. Je nadané na všetko. Snaží sa byť milé a v spoločnosti priateľov bude vždy vyhľadávané a obľúbené. Preto sa rado baví, zabáva a navštevuje ľudí, ktorý sa vždy o jeho spoločnosť doslova trhajú. Číslo 3 žije vždy len prítomnosťou, nikdy neľutuje svoje činy v minulosti a nikdy tak isto nemyslí ani na svoju budúcnosť, ako v láske tak aj v iných záležitostiach. Má sklon kupovať na úver a žiť nad svoje možnosti. Vždy vie všetko chytiť za ten správny koniec. Bohužiaľ, je trpezlivé, ťažko znáša nepríjemnosti bežného života a svoje povinnosti vykonáva dosť bezohľadne. Je nadmieru nezávislé a tvrdo odmieta všetky nátlaky. Ak sa dostane k väčším finančným prostriedkom, môže sa z neho stať chvastúň a hádavý človek. Vynikne v profesiách, ktoré vyžadujú bystrého ducha a intuíciu, ktorej má dostatok. Môže byť vynikajúcim advokátom, športovcom môže sa venovať umeniu alebo vedeckej práci. Trojka by hlavne mala brzdiť svoju popudlivosť. Sympatické sú mu čísla 1, 5, 6 a 9.


Cesta číslo 3: Krivoľaká, zaujímavá, dobre stavaná. Vyhýba sa prekážkam a dokonale sa prispôsobuje terénu. Zato však vyžaduje duchaplnosť a pružnosť.


4.
Dôkladné.
Je symbolizované štvorcom a je pod vplyvom Merkúra. Číslo 4 predstavuje 4 ročné obdobia ako aj 4 živly. Je to príkladné číslo dôkladnosti a pevnosti. Priame, trpezlivé, čestné, uvažujúce, lojálne, na ktoré sa dá vždy spoľahnúť. Určite nebude tým najveselším spoločníkom. Zabávať iných nie je jeho poslanie. Život berie smrteľne vážne a nevyžíva sa v buržoáznej morálke. Má skon k tradíciám a rodinnému životu, ktorého ťarchu a útrapy berie úplne normálne. Bude vždy verné!!! Je konzervatívne, nové myšlienky neprijíma, kým ich dôkladne nezanalyzuje. Je sympatické, všetko vopred plánuje. Citlivé na pocty, zakladá si na vyznamenaniach a symbolických tituloch. Jeho zdravý rozum mu pomôže vyhnúť sa nástrahám a bude ho viesť stále dopredu. Miluje bezpečnosť. Má sklon podceňovať sa  a preto sa ľahko môže stať symbolom chudoby, prehry a porážky. Môže stroskotať na úzkoprsosti. Je trochu bojazlivé a vyhýba sa všetkým komplikáciám. Má pomalšiu myseľ, a preto ak chce niečo dosiahnuť, malo by poriadne pracovať. Uplatnenie nájde vo všetkých povolaniach, ktoré vyžadujú presnosť, trpezlivosť a pozornosť. Dobre vychádza s číslami 2, 7 a 8.


Cesta číslo 4: Je cestou národnou, bez dejín. Je na nej veľa značiek obmedzujúcich rýchlosť. Je to cesta práce a vážnosti. Neznáša riziko a nepredvídavosť.


5.
Riskuje všetko.
 Je to údel všetkých pätiek, nech je ich cesta akákoľvek. Ticho v nich odpočíva dobrodružná povaha. Má rado náhly obrat, zmenu skúseností a nadmerné riziko. Oprávnene! Má totiž až nadľudské šťastie. Jeho povaha ho predurčuje k veľkým činom a novým myšlienkam. Je to rodený revolucionár žujúci pod vplyvom Jupitera a karavelly. Využije každú príležitosť na cestovanie. Všade mu je rovnako dobre ako doma a má talent na cudzie jazyky. Pred nudou a stereotypom vždy dáva prednosť dobrodružstvu, nepredvídateľným situáciám, ťažkostiam a dokonca aj nebezpečiu. Nezávislé, činorodé, konkrétne, málokedy intelektuálne. Oveľa radšej sa učí vlastným životom ako knihami. Miluje život ako taký. Má množstvo priateľov po celom svete a môže pre nich veľa urobiť. Nikdy nedá na cudzie rady, čo mu v konečnom dôsledku spôsobuje často nepríjemnosti. Každodenný život bežného človeka mu nevyhovuje, nudí sa! Nikdy neváha začať nový život a vydať sa úplne iným smerom. Nech sa stane hocičo, vždy ho zachráni jeho šťastie, ktorého má mimochodom aj na rozdávanie. Vynikne vo všetkých zamestnaniach, v ktorých „ide o krk“. Ale môže sa z neho vykľuť aj dobrý burzový špekulant. Ak je váš partner päťka nikdy ho úplne neuspokojte. Riskujete tým, že ho stratíte, lebo on vždy potrebuje mať nejakú neistotu.  Veľmi dobre vychádza s číslami 1, 3, 6 a 9.


Cesta číslo 5: Je strmá, príkra, dotýka sa priepasti, vedie cez rokliny a je plná pascí a nástrah. Je plná nepredvídateľného a neprebádaného! Na tejto ceste sa nudiť určite nebudete. Je to cesta šťastia a kontrastov.

Pokračovanie zajtra



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.