Recept na dnes: Filé na špenáte
Autor(ka) : Jana Osuska
Dátum a čas : 3.4.2001 03:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  



500g rybieho filé, 500g špenátu (najlepšie čerstvého), 1 veľká cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 2 veľké paradajky, 50g rozpusteného masla, ½ lyžičky garam masaly, ½ lyžičky mletého koriandru, ½ lyžičky chilli, soľ, 2 lyžičky cukru, ½ lyžičky mletého zázvoru, kúsok škoricovej kôry, ½ citróna

Rybu uvaríme v osolenej vode( cca. 12 minút), scedíme a pokrájame na kocky. V hrnci rozohrejeme rozpustené maslo a opražíme na ňom posekanú cibuľu a cesnak. Pridáme špenát a za stáleho miešania pražíme ešte desať minút. Pridáme sparené a ošúpané paradajky, garam masalu, koriander, chilli, zázvor, rozdrtenú škoricovú kôru, cukor a soľ. Dusíme na miernom ohni asi 15 minút. Pridáme rybu a dusíme ešte asi 7 -10 minút. Pred podávaním ozdobíme plátkami citróna.


©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.