Falošný guláš
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 15.3.2002 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

400 g zemiakov, 100 g párkov, 30 g masti, 3 cibule, mäsový vývar, 1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate, 2 čajové lyžičky sladkej mletej červenej papriky, pol čajovej lyžičky štipľavej mletej červenej papriky, majorán, mleté čierne korenie.

400 g zemiakov, 100 g párkov, 30 g masti, 3 cibule, mäsový vývar, 1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate, 2 čajové lyžičky  sladkej mletej červenej papriky, pol čajovej lyžičky štipľavej mletej červenej papriky, majorán, mleté čierne korenie.

V rozpálenej masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme očistené  nakrájané zemiaky a opražíme. 2 zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme sladkú a štipľavú papriku, korenie, podlejeme mäsovým vývarom, prikryjeme a dusíme.
 Keď sú zemiaky takmer mäkké, pridáme olúpané, pokrájané párky a dodusíme. Hotový guláš ochutíme zelenou petržlenovou vňaťou a majoránom.
 Podávame s chlebom alebo knedľou.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.