Šululu
Autor(ka) : Natália Krížová
Dátum a čas : 20.3.2002 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

200 g bravčového mäsa, 150 g hovädzieho mäsa, 30 g slaniny, 4 lyžice kyslej smotany, 1 vajce, 1 a pol žemle, 20 g cibule, 20 g múky na obalenie, 10 g masti, 20 g cibule do pekáča, 20 g masti, 10 g hrubej múky, mleté čierne korenie, soľ.

200 g bravčového mäsa, 150 g hovädzieho mäsa, 30 g slaniny, 4 lyžice kyslej smotany, 1 vajce, 1 a pol žemle, 20 g cibule, 20 g múky na obalenie, 10 g masti, 20 g cibule do pekáča, 20 g masti, 10 g hrubej múky, mleté čierne korenie, soľ.

Bravčové pliecko alebo mäso zo stehna a hovädzie zadné pomelieme a dáme do misy. Pridáme nakrájanú slaninu, soľ, mleté čierne korenie, vo vode namočenú žemľu (dobre rozotrenú alebo pomletú), opraženú nakrájanú cibuľu a vajce. Vymiešanú zmes rozdelíme na rovnaké časti. Na doštičke posypanej múkou urobíme menšie šulčeky, obalíme ich v múke a dáme piecť do pekáča na opraženú cibuľu. Zapečené zalejeme vriacou vodou, prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 30 minút.
Potom ich vyberieme na misu, výpek precedíme a nalejeme, stále miešajúc, do kyslej smotany s rozmiešanou múkou. Necháme povrieť a potom ju nalejeme na šulčeky pekne poukladané na mise.

 

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.