Morka s teľacím mäsom a gaštanmi
Autor(ka) : Natália Krížová
Dátum a čas : 26.3.2002 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

1 mladá morka (asi 2500 g), 500 g teľacieho mäsa, 250 g slaniny, 4 žĺtky, 100 g masla, 300 ml sladkej smotany, 1 kg gaštanov, 100 ml červeného vína, 30 ml koňaku (brandy), 30 ml rumu, 200 ml oleja, 2 bobkové listy, majorán, mleté čierne korenie, biele korenie, celé zelené korenie soľ.

1 mladá morka (asi 2500 g), 500 g teľacieho mäsa, 250 g slaniny, 4 žĺtky, 100 g masla, 300 ml sladkej smotany, 1 kg gaštanov, 100 ml červeného vína, 30 ml koňaku (brandy), 30 ml rumu, 200 ml oleja, 2 bobkové listy, majorán, mleté čierne korenie, biele korenie, celé zelené korenie soľ.

Morku očistíme, umyjeme, osušíme a zvnútra i zvonka osolíme. Gaštany narežeme a upečieme na prudkom ohni. Potom ich olúpeme a tri štvrtiny z nich roztlačíme vidličkou./Môžeme použiť aj hotové gaštanové pyré, len ho trocha osolíme/ Roztlačené gaštany zmiešame so sladkou smotanou a 10 minút dusíme na masle. Zvyšné olúpané gaštany necháme vychladnúť.
Pečené a dusené gaštany premiešame a spolu so žĺtkami, koňakom, rumom, červeným vínom, korením a pridáme k pomletému teľaciemu mäsu. Všetko spolu dobre zamiešame a osolíme.
Morku naplníme pripravenou plnkou a zašijeme. Dáme ju na pekáč, polejeme olejom, posypeme majoránom, pridáme  bobkové listy a v rúre pečieme 2 hodiny pri teplote 200 °C. Do  výpeku prilejeme vodu, povaríme a pretrieme cez sitko. Omáčku podávame zvlášť.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.