Hydinovo – bravčová pochúťka
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 3.4.2002 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

600 g morčacích pŕs, 200 g bravčového mäsa, 100 g morčacích žalúdkov, 70 g údenej šunky, 100 g slaniny, 1 vajce, 50 g nastrúhaného ovčieho syra, 100 ml červeného vína, 200 g gaštanov, 100 ml oleja, 1 zelerový list, mleté čierne korenie, soľ.

600 g morčacích pŕs, 200 g bravčového mäsa, 100 g morčacích žalúdkov, 70 g údenej šunky, 100 g slaniny, 1 vajce, 50 g nastrúhaného ovčieho syra, 100 ml červeného vína, 200 g gaštanov, 100 ml oleja, 1 zelerový list, mleté čierne korenie, soľ.

Bravčové mäso pomelieme a zmiešame s nastrúhaným ovčím syrom, údenou šunkou nakrájanou na kocky, vajcom, nasekaným zelerovým listom a s uvarenými roztlačenými gaštanmi.
Na malom množstve oleja opečieme morčacie žalúdky. Podlejeme ich vínom a udusíme domäkka. Mäkké žalúdky nakrájame a zmiešame s pomletým mäsom. Zmes osolíme a okoreníme podľa chuti. Morčacie prsia naklepeme a potrieme mäsovou zmesou. Potom ich zvinieme a obviažeme niťou.
Pekáč vymastíme olejom, vložíme doň plnené morčacie prsia a pečieme v stredne vyhriatej rúre asi 30 minút. Potom morčacie prsia obložíme plátkami slaniny, aby nevyschli a dopečieme ich domäkka.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.