Kornflek
Autor(ka) : Natália Krížová
Dátum a čas : 4.4.2002 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

500 g hovädzieho mäsa, 250 g teľacieho mäsa, 1 kurča nakrájané na kúsky, 100g kukuričných zŕn, 350 g masla, 300 g cibule a zemiakov, 500 g mrkvy, 500 g paradajok, zelená paprika, zelená fazuľka, 3 cesnaky, hladká múka, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ.

500 g hovädzieho mäsa, 250 g teľacieho mäsa, 1 kurča nakrájané na kúsky, 100g kukuričných zŕn, 350 g masla, 300 g cibule a zemiakov, 500 g mrkvy, 500 g paradajok, zelená paprika, zelená fazuľka, 3 cesnaky, hladká múka, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ.

Vo veľkom hrnci opražíme na roztopenom masle všetky druhy mäsa, ktoré sme predtým vykostili. Potom mäso trocha zalejeme vodou, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, prikryjeme a udusíme. Mäkké mäso vyberieme z hrnca , nakrájame na kocky a vrátime späť do vývaru. Pridáme cibuľu nasekanú nadrobno a opraženú na masle a všetku očistenú a nadrobno nakrájanú zeleninu a zemiaky.
Zmes osolíme, okoreníme a varíme. Počas varenia pridáme nasekanú zelenú petržlenovú vňať, rozotrený cesnak, nakrájanú zelenú papriku a zelenú fazuľku a pomaly varíme asi 2 hodiny. Nakoniec prisypeme kukuricu, povaríme ešte asi 20 minút a podľa potreby zahustíme múkou.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.