Oči vás prezradia
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 12.4.2002 00:00
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Hnedé, zelené alebo modré, žiarivé alebo rozjasnené, uplakané, unavené, roztvorené, prižmúrené...oči môžu byť všelijaké. Údajne sú oknom do ľudskej duše – ale celkom určite sú obrazom vášho zdravia a nálady.

Hnedé, zelené alebo modré, žiarivé alebo rozjasnené, uplakané, unavené, roztvorené, prižmúrené...oči môžu byť všelijaké. Údajne sú oknom do ľudskej duše – ale celkom určite sú obrazom vášho zdravia a nálady.

 

Iris nie je iba kvet, ale aj odborný názov pre dúhovku oka. Iridiológia je veda, ktorá skúma dúhovku. Oči o nás totiž vedia prezradiť omnoho viac, ako by sme tušili. Ukážu, ktoré oblasti a orgány nášho tela skrývajú  nejakú slabosť, prezradia, že naša životospráva nie je ideálna a odhalia zdravotné ťažkosti, ktoré by nám mohli hroziť. Dúhovka oka odhalí poruchu skôr, ako sa prejaví priamo v tele, čiže ešte v čase, kedy jej môžeme predísť. Iridiológovia netvrdia,  že sú vždy schopní chorobu vyliečiť, ale že na ňu vedia upozorniť skôr, ako vypukne. Teda sú skvelí diagnostici.
   S čím vlastne pracuje iridiológia? V očiach sú zaznamenané celé dejiny organizmu. Lieky, ochorenia, operácie, úrazy, to všetko je navždy uložené vo farebnom odtieni a štruktúre dúhovky. Pravá polovica tela v pravej a ľavá v ľavej. Každá dúhovka je ešte rozdelená na časti ako ciferník hodín a jednotlivé dieliky zodpovedajú určitým oblastiam organizmu.
   Iridiológ si najprv zhotoví snímku očí. Podľa nich potom skúma farbu, línie, škvrnky, fliačiky a prstence. Svoj význam má aj ten najmenší fliačik a najtenšia čiarka. Dúhovka oka je jednoducho individuálna ako odtlačky prstov.

Farba očí
  Pre iridiológa je farba očí ukazovateľom základnej telesnej konštrukcie. Jedinými ,,pravými“ farbami sú hnedá, modrá alebo ich kombinácie. Všetky ostatné odtiene, akokoľvek príťažlivé, znamenajú chybu v životospráve. Zlá strava môže sfarbiť modré oči do hneda a orieškové oči môžu vďaka vhodnej strave zosvetlieť. Zelená farba očí je neprirodzená: modrý základ sa pomiešal so žltou, ktorá svedčí o nerovnováhe v organizme. Ak dúhovka nie je dostatočne číra, hrozia tráviace ťažkosti. Každá farba takisto vypovedá o tom, že sa určité zdravotné ťažkosti u vás prejavia  s väčšou pravdepodobnosťou ako iné.
MODRÁ DÚHOVKA: ste náchylnejšia k chorobám ,,s kyslosti“. Hrozia vám zápaly kĺbov, reuma, astma a žalúdočné vredy. Mali by ste byť šetrná ku svojim obličkám a dostatočne veľa piť. Mimochodom – nemáte náhodou často studené ruky a chodidlá?
HNEDÁ DÚHOVKA: mali by ste si dávať väčší pozor na to, čo jete, inak vám môžu hroziť ťažkosti so žalúdkom, žlčníkom a črevami. Možno aj s nervovou sústavou. Je pravdepodobné, že sa horšie sústredíte.
ZMIEŠAnÁ DÚHOVKA:  zmiešané dúhovky majú často modrý základ a preto sú ich majitelia náchylnejší k ,,modrým“ zdravotným ťažkostiam. Dobre by vám urobila očistná kúra.

Čo vidieť na očiach?
Stres, ako fyzický tak aj psychický, sa na dúhovke prejavuje ako škvrny, zákaly a prstence a to vždy v zóne zodpovedajúcej orgánu alebo časti tela, ktorá vás trápi. Stupeň závažnosti určuje sfarbenie škvrny – čím je tmavšia, tým sú ťažkosti väčšie.  Hĺbka škvrny zase prezrádza, nakoľko je dané poškodenie zložité a ako dlho už trvá. 
Škvrnitý prstenec okolo dúhovky môže znamenať alergiu. Rovný krúžok znamená fyzické napätie alebo stres a z neho prameniace pocity úzkosti. Zakrivené oblúčiky v hornej často dúhovky, v oblasti hlavy, sú znamením náladovosti, zlej schopnosti koncentrácie a slabšej pamäti. Stmavnutie dúhovky po okraji poukazuje na zlý krvný obeh, najmä v rukách a nohách.
   Ak nájdete akýkoľvek  náznak zmeny oproti ideálnemu stavu, nemusíte hneď prepadnúť panike. Je to iba nenápadné varovanie, že by ste mohli svoj život trocha ozdraviť. Zdravšia strava, trocha viac relaxu a cvičenia, načúvanie potrebám svojho tela – a škvrnky s najväčšou pravdepodobnosťou onedlho zmiznú. Skúste sa o tom presvedčiť tak o dva mesiace.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.