Portugalské mäsko |
||
Autor(ka) : Kristína Farkašová Dátum a čas : 12.4.2002 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
800 g pliecka alebo falošná sviečkovica, 2 lyžice oleja, 1 lyžička soli, 1 cibuľa, 1 bobkový list, 3 sardelky, 1/8 l portského vína, 6 zrniek celého čierneho korenia, 1 lyžička octu, 1 lyžička cukru, ½ l mäsového vývaru, 2 lyžice hladkej múky, 1/8 l kyslej smotany. | ||
800 g pliecka alebo falošná sviečkovica, 2 lyžice oleja, 1 lyžička soli, 1 cibuľa, 1 bobkový list, 3 sardelky, 1/8 l portského vína, 6 zrniek celého čierneho korenia, 1 lyžička octu, 1 lyžička cukru, ½ l mäsového vývaru, 2 lyžice hladkej múky, 1/8 l kyslej smotany. Mäso na rozpálenom oleji prudko opečieme. Osolíme, podlejeme portským vínom, prikryjeme a pomaly dusíme. Očistenú cibuľu nadrobno pokrájame a pridáme k mäsu. Rovnako aj sardelky, rozdrvené koreniny, ochutíme octom, cukrom a dolejeme vývarom do výšky asi 1-2 centimetre. Mäso počas dusenia z času na čas otočíme. Keď je mäkké, vyberieme ho, preložíme na predhriaty tanier a prikryjeme. K výpeku dolejem zvyšok vývaru, zahustíme múkou a zjemníme smotanou. Omáčku prevaríme, precedíme a podľa vlastnej chuti dochutíme. Napokon mäso prelejeme omáčkou.
©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |