Králik „Madrid“
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 17.4.2002 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

1 králik, 200 ml bieleho vína, 400 g paradajok, 75 g celých zelených olív, 5 čiernych olív, 3 strúčiky cesnaku, 4 lyžice citrónovej šťavy, 3 lyžice olivového oleja, olej, 2 lyžice rozmarínu, mleté čierne korenie.

1 králik, 200 ml bieleho vína, 400 g paradajok, 75 g celých zelených olív, 5 čiernych olív, 3 strúčiky cesnaku, 4 lyžice citrónovej šťavy, 3 lyžice olivového oleja, olej, 2 lyžice rozmarínu, mleté čierne korenie.

Najprv si pripravíme marinádu. Zmiešame spolu citrónovú šťavu, olivový olej, rozmarín, 3 strúčiky roztlačeného cesnaku a 5 nadrobno nasekaných olív. Marinádu dobre rozmiešame s rozporciovaným králikom, zakryjeme a na noc dáme odležať do chladničky.
 Do pekáča dáme 2 až 3 lyžice oleja a dáme ho rozohriať do rúry. Mäso vyberieme z marinády, necháme ho dobre odkvapkať, okoreníme, osolíme a dáme piecť. Pečieme asi 10 minút. Počas pečenia mäso obraciame. Po 10 minútach znížime teplotu z 250 °C na 220 °C.  Mäso zalejeme marinádou s vínom a pečieme neprikryté 20 minút. Potom pridáme paradajky a zelené a čierne olivy. Pečieme ešte asi 45 minút. Podávame s hráškovou ryžou.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.