Rebierko pod klobúkom |
||
Autor(ka) : Jana Osuská Dátum a čas : 24.4.2002 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
600 g zemiakov, 100 g cibule, 110 g masla, 1/8 l bieleho sladkého vína, 750 g kyslej kapusty, 4 údené rebierka asi po 150 g, 1/4 l šľahačkovej smotany, soľ, mleté čierne korenie, štipku muškátového kvetu, 50g ostrej horčice | ||
600 g zemiakov, 100 g cibule, 110 g masla, 1/8 l bieleho sladkého vína, 750 g kyslej kapusty, 4 údené rebierka asi po 150 g, 1/4 l šľahačkovej smotany, soľ, mleté čierne korenie, štipku muškátového kvetu, 50g ostrej horčice Zemiaky ošúpeme a 20 minút varíme. Očistenú cibuľu nastrúhame na plátky a na 50 g masla s vínom a kyslou kapustou 10 minút podusíme. Zmes preložíme do nákypovej formy, zatiaľ nijako nedochucujeme. Porcie rebierka poukladáme na kapustové podložie. Zemiaky necháme mierne vychladnúť, prelisujeme a so 60 g masla, horčicou a smotanou vyšľaháme do jemnej kaše. Až teraz osolíme, okoreníme a dochutíme muškátovým kvetom. Zemiakovú kašu rozotrieme na mäso a v stredne rozohriatej rúre upečieme. Pečieme kým špičky klobúka z kaše nie sú zlatohnedé. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |