Ostrý bravko |
||
Autor(ka) : Natália Krížová Dátum a čas : 26.4.2002 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
4 menšie bravčové rezne asi po 75 g a 1 cm hrubé, 2 lyžice sezamových semienok, 2 lyžice oleja, 2 lyžice suchého sherry, 2 lyžice svetlej sójovej omáčky, 2 lyžice ostrej horčice, 3 lyžice čerstvej pažítky | ||
4 menšie bravčové rezne asi po 75 g a 1 cm hrubé, 2 lyžice sezamových semienok, 2 lyžice oleja, 2 lyžice suchého sherry, 2 lyžice svetlej sójovej omáčky, 2 lyžice ostrej horčice, 3 lyžice čerstvej pažítky Mäso zľahka naklepeme cez mikroténové vrecúško, aby sa nepoškodila štruktúra. Na teplej, suchej panvici opražíme sezamové zrnká. Zrnká vyberieme a v tej istej panvici rozpálime olej až kým sa z neho nezačne pariť. Vložíme doň rezne a opekáme asi 2 minúty z každej strany. Pridáme sherry, sójovú omáčku a opečené sezamové zrnká, prikryjeme a ešte 5 minút dusíme. Pridáme horčicu premiešanú s výpekom. Rezne v omáčke obrátime a pred podávaním posypeme všetkou pažítkou. Podávame s varenými zemiakmi.
©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |