Hráškovo – mäsový puding |
||
Autor(ka) : Natália Krížová Dátum a čas : 2.5.2002 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
200 g uvareného údeného mäsa, 200 g vylúpaného zeleného hrášku, 3 vajcia, 200 ml mlieka, 80 g hrubej múky, 60 g tuku, nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať. | ||
200 g uvareného údeného mäsa, 200 g vylúpaného zeleného hrášku, 3 vajcia, 200 ml mlieka, 80 g hrubej múky, 60 g tuku, nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať. Na menšej časti tuku udusíme hrášok takmer domäkka. Zvyšný tuk vymiešame so žĺtkami a soľou, pridáme udusený hrášok, uvarené a na kúsky nakrájané údené mäso a mlieko rozmiešané s múkou. Nakoniec primiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov a zľahka premiešame. Dáme do vymastenej a vysypanej pudingovej formy, formu uzavrieme a varíme v pare alebo vo vodnom kúpeli asi 40 minút. Uvarený puding vyklopíme, nakrájame a posypeme petržlenovou vňaťou. Namiesto údeného mäsa môžeme pripraviť hráškový puding aj s pečeným hydinovým mäsom.
©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |