Krkovička „Šanghaj“
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 21.5.2002 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

400g bravčovej krkovičky, 250g niťoviek (slíže), soľ, 75g sójových alebo bambusových klíčkov, 5 lyžíc oleja, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 300g čínskej kapusty, 150g mrazeného hrášku, 6 lyžíc sójovej omáčky, 150g póru, mleté čierne korenie

400g bravčovej krkovičky, 250g niťoviek (slíže), soľ, 75g sójových alebo bambusových klíčkov, 5 lyžíc oleja, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 300g čínskej kapusty, 150g mrazeného hrášku, 6 lyžíc sójovej omáčky, 150g póru, mleté čierne korenie

Mäso pokrájame na 0,5 cm kúsky. Niťovky vložíme do slanej vody s lyžicou oleja a necháme ich uvariť. Zlejeme zmiešame s klíčkami a necháme dobre odkvapkať. Očistený cesnak aj cibuľu pokrájame nadrobno a zmiešame s lyžičkou soli. Očistený pór a kapustu pokrájame na pásiky. Hrach prepláchneme studenou vodou, aby sa trochu rozmrazil. V hlbokej panvici (najlepšie vo woku) rozpálime štyri lyžice oleja, na ktorom za stáleho miešania opražíme nakrájané mäso. Postupne opekáme aj zeleninu. Polievame sójovou omáčkou. Nakoniec pridáme niťovky s klíčkami a prehrejeme. Dochutíme a podávame ihneď.


 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.