Voňavý bôčik
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 22.5.2002 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

600g bravčového bôčika, ½ lyžičky tymianu, ¼ lyžičky majoránky, ½ lyžičky rozmarínu, 2 očistené strúčiky cesnaku, 1 lyžička soli, 2 lyžice oleja, ½ l šťavy na pečenie, 800g malých zemiakov, 5 lyžíc nasekanej petržlenovej vňate, ½ lyžičky mletého čierneho korenia, 800g malej mrkvy

600g bravčového bôčika, ½ lyžičky tymianu, ¼ lyžičky majoránky, ½ lyžičky rozmarínu, 2 očistené strúčiky cesnaku, 1 lyžička soli, 2 lyžice oleja, ½ l šťavy na pečenie, 800g malých zemiakov, 5 lyžíc nasekanej petržlenovej vňate, ½ lyžičky mletého čierneho korenia, 800g malej mrkvy

Všetky koreniny, cesnak a soľ rozdrvíme v mažiari a touto zmesou dobre ponatierame mäso. Na rozpálenom oleji mäso opečieme dohneda. Hotový výpek (môže byť aj z vrecúška) nalejeme na mäso. Dusíme obrátené kožou nadol. Mrkvu a zemiaky očistíme a po 30 minútach pridáme k mäsu. Občas vo výpeku obraciame. Mäso otočíme po hodine. Dodusíme domäkka, výpek dochutíme a pridáme petržlenovú vňať.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.