Teľacina s bylinkovým povrchom
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 29.5.2002 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

1kg teľacích kolien z hornej časti, 1 lyžička soli, 1 lyžička mletého čierneho korenia, 2 lyžičky rozmarínu, 2 lyžičky tymianu, 2 lyžice oleja, 750g zemiakov, 400g mrkvy, 200g cukín, ¼ l kuracieho vývaru, 3 lyžice masla

1kg teľacích kolien z hornej časti, 1 lyžička soli, 1 lyžička mletého čierneho korenia, 2 lyžičky rozmarínu, 2 lyžičky tymianu, 2 lyžice oleja, 750g zemiakov, 400g mrkvy, 200g cukín, ¼ l kuracieho vývaru, 3 lyžice masla

Mäso dobre ponatierame koreninami, aby sa vytvorila plynulá vrstva. Na pekáči s rozpáleným olejom mäso pečieme. Občas ho obrátime a podlejeme vodou, aby bolo dno vždy trochu vlhké. Očistenú mrkvu, cukinu a zemiaky nakrájame na 0,5 cm hrubé plátky. Zeleninu pridáme k mäsu 40 minút pred dopečením. Zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a obložíme kúskami masla. Počas dusenia párkrát premiešame.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.