Bravčové stehno v kelovo-cestovom župane
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 30.5.2002 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

250g polohrubej múky, 1 lyžička soli, 2 lyžice oleja, 250g masla, 2 lyžice masla, 400g bravčového stehna, 6 veľkých kelových listov, 100g šalotky, 100g šunky, 4 lyžice smotany, 1 vajce, celé čierne korenie, 1 veľký plátok tučnej slaniny, 200g šampiňónov

250g polohrubej múky, 1 lyžička soli, 2 lyžice oleja, 250g masla, 2 lyžice masla, 400g bravčového stehna, 6 veľkých kelových listov, 100g šalotky, 100g šunky, 4 lyžice smotany, 1 vajce, celé čierne korenie, 1 veľký plátok tučnej slaniny, 200g šampiňónov

Pri strednej teplote rozohrejeme olej. Mäso na ňom 8 minút dookola opekáme, osolíme a keď chladne, potierame vlastným výpekom. Kel vložíme do väčšieho množstva vriacej vody a počkáme, kým zmäkne. Potom ho prepláchneme studenou vodou a osušíme. Šalotku, šunku a šampiňóny nakrájame na kúsky. Šalotku speníme na 2 lyžiciach masla, pridáme huby a podusíme. Po vychladnutí pridáme aj šunku a premiešame so smotanou a vajcom. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Natenko vyvaľkané cesto obložíme kelovými listami a plátkami slaniny. Rozotrieme hubovú masu, na ňu položíme opečené mäso a všetko spolu stočíme a otočíme spojom smerom dolu. Povrch poprepichujeme a pečieme v stredne rozohriatej rúre. Po dokončení necháme 15 minút odpočívať a potom krájame.
Cesto: Múku so soľou a maslo spracujeme do mrveničky. Pridáme 1/8 l vody, premiesime a vyvaľkáme na hrúbku asi 2 cm. Prikryjeme a uložíme na chladné miesto.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.