Bravčové stehno v kelovo-cestovom župane |
||
Autor(ka) : Jana Osuská Dátum a čas : 30.5.2002 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
250g polohrubej múky, 1 lyžička soli, 2 lyžice oleja, 250g masla, 2 lyžice masla, 400g bravčového stehna, 6 veľkých kelových listov, 100g šalotky, 100g šunky, 4 lyžice smotany, 1 vajce, celé čierne korenie, 1 veľký plátok tučnej slaniny, 200g šampiňónov | ||
250g polohrubej múky, 1 lyžička soli, 2 lyžice oleja, 250g masla, 2 lyžice masla, 400g bravčového stehna, 6 veľkých kelových listov, 100g šalotky, 100g šunky, 4 lyžice smotany, 1 vajce, celé čierne korenie, 1 veľký plátok tučnej slaniny, 200g šampiňónov Pri strednej teplote rozohrejeme olej. Mäso na ňom 8 minút dookola opekáme, osolíme a keď chladne, potierame vlastným výpekom. Kel vložíme do väčšieho množstva vriacej vody a počkáme, kým zmäkne. Potom ho prepláchneme studenou vodou a osušíme. Šalotku, šunku a šampiňóny nakrájame na kúsky. Šalotku speníme na 2 lyžiciach masla, pridáme huby a podusíme. Po vychladnutí pridáme aj šunku a premiešame so smotanou a vajcom. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Natenko vyvaľkané cesto obložíme kelovými listami a plátkami slaniny. Rozotrieme hubovú masu, na ňu položíme opečené mäso a všetko spolu stočíme a otočíme spojom smerom dolu. Povrch poprepichujeme a pečieme v stredne rozohriatej rúre. Po dokončení necháme 15 minút odpočívať a potom krájame. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |