Filipkova dobrota |
||
Autor(ka) : Kristína Farkašová Dátum a čas : 17.6.2002 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
200 g polohrubej múky, trocha prášku do pečiva, 3 vajcia, 75 g cukru, kôra z 1 citróna, 180 g masla, 3 lístky bielej želatíny, 200 g horkej čokolády, 1 lyžica kakaa, 300 ml smotany na šľahanie, 50 g posekaných mandlí, 3 lyžice mandľových lupienkov, múka a tuk na vymazanie a vysypanie formy. | ||
200 g polohrubej múky, trocha prášku do pečiva, 3 vajcia, 75 g cukru, kôra z 1 citróna, 180 g masla, 3 lístky bielej želatíny, 200 g horkej čokolády, 1 lyžica kakaa, 300 ml smotany na šľahanie, 50 g posekaných mandlí, 3 lyžice mandľových lupienkov, múka a tuk na vymazanie a vysypanie formy.
V horúcom kúpeli rozpustíme 125 g čokolády a potom do nej vmiešame zvyšok masla a kakaový prášok. Do krému všľaháme postupne dve vajcia. Želatínu rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli, vmiešame do čokoládového krému a necháme vychladnúť. Medzitým vyšľaháme tuhú šľahačku, ktorú vmiešame do chladnúceho krému, pridáme 50 g nakrájanej čokolády a posekané mandle. Krém nalejeme na koláč do formy a celé to vložíme aj s formou do chladničky stuhnúť. Zo zvyšku čokolády škrabkou vytvoríme malé hoblinky, zmiešame ich s mandľovými lupienkami a ozdobíme nimi vrch koláča.
©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |