Záhadná sexuálna príťažlivosť
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 17.6.2002 00:00
Kategória : Dokonalá
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Pocítili ste už niekedy obavy z toho, či vás partner ešte pokladá za príťažlivú? Alebo ste sa zamysleli nad tým, či vás ešte priťahuje on? Ak ešte nie ste manželmi, nepoložili ste si niekedy otázku, či by ste v sexuálnej oblasti neboli šťastnejší s niekým iným? Čo je to vlastne sexuálna príťažlivosť? Určiť jej presnú definíciu, alebo ju čo i len opísať vôbec nie je jednoduché. Buď ju cítime, alebo nie. A možno práve preto je taká záhadná a tajomná.

Pocítili ste už niekedy obavy z toho, či vás partner ešte pokladá za príťažlivú? Alebo ste sa zamysleli nad tým, či vás ešte priťahuje on? Ak ešte nie ste manželmi, nepoložili ste si niekedy otázku, či by ste v sexuálnej oblasti neboli šťastnejší s niekým iným?
Čo je to vlastne sexuálna príťažlivosť? Určiť jej presnú definíciu, alebo ju čo i len opísať vôbec nie je jednoduché. Buď ju cítime, alebo nie. A možno práve preto je taká záhadná a tajomná.

Často robíme chybu, že chceme príliš rýchlo zistiť,  či sme stretli toho pravého alebo tú pravú. Ak nás niekto nepriťahuje hneď na prvý pohľad, nemusí to ešte znamenať, že nás nebude ani neskôr, keď ho lepšie spoznáme.  Pri postupnej výmene názorov a citov sa môže postupne vytvoriť taký duševný súlad, že vyvolá aj fyzickú túžbu.

Láska na prvý pohľad?

Kto ju už zažil, tvrdí, že neexistuje magickejší zážitok ako zaľúbiť sa do spriaznenej duše. Iní tvrdia to isté o láske na prvý pohľad. Štatistiky ale potvrdzujú, že partneri, ktorí boli skôr, ako sa medzi nimi rozvinul romantický vzťah, dobrými priateľmi,  obyčajne žijú v dobrom manželstve.  Naopak tí, ktorých do manželstva priviedla iba fyzická túžba, sa môžu jedného dňa zobudiť s nepríjemným pocitom, že k človeku, ktorého majú vedľa seba, nič necítia.

Vyhasnutie sexuálnej príťažlivosti medzi partnermi môže znamenať časovanú bombu a navyše obidvom ublížiť. Neustálym odmietaním partnera zraňujeme, až sa nakoniec stratí aj jeho túžba. Najničivejším následkom je nevera.

Príčiny nezhôd

Prečo sa žena a muž sexuálne nezhodnú? Niektorí ľudia sa k sebe po telesnej stránke hodia viac, iní menej alebo vôbec nie. Je to chémia, ktorú nám dala príroda a vždy keď ju oklameme, doplatíme nato. Na sexuálny život môže ničivo pôsobiť aj negatívny zážitok z pohlavného styku. Strach zo sexu vyvoláva obrovské napätie, ktoré niekedy pomôže odstrániť iba sexuológ.

Medzi ženami a mužmi je veľa takých, ktorí sa sťažujú, že ich partner vyžaduje milovanie príliš často alebo zriedka. Samozrejme, každý človek je iný a preto sa stane, že obaja nemajú naraz chuť na to isté. Ale ak nájdu rovnaký impulz naozaj len výnimočne, znamená to, že situácia je vážna a opäť ju treba riešiť za asistencie sexuológov, alebo veľmi otvoreným rozhovorom.

Niekedy sa príťažlivosť medzi partnermi starí nadobro. Vzťah sa nepokazil preto, lebo sa už navzájom nepriťahujú, ale nepriťahujú sa preto, lebo vzťah sa dostal na inú koľaj. Ak už dvaja ľudia nenachádzajú citové, duševné, mentálne ani fyzické spojivko, nenájdu potešenie ani v sexe. Ten je totiž zrkadlom, ktoré jasne odráža, čo sa odohráva v našom mozgu, srdci a duši, pretože sex je viac vecou hlavy ako genitálií. Keď už vzťah dospel takto ďaleko, je dobré poďakovať sa navzájom za to, čo sme si dali a ísť ďalej každý inou cestou.


 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.