Mexiko city
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 18.6.2002 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

400 g bravčovej krkovičky, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžička hladkej múky, 20 g údenej slaniny, 1 cibuľa, 250 g zelenej fazuľky,150 g kukurice, mäsový vývar, čili papričky, 2 paradajky, petržlenová vňať

400 g bravčovej krkovičky, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžička hladkej múky, 20 g údenej slaniny, 1 cibuľa, 250 g zelenej fazuľky,150 g kukurice,  mäsový vývar, čili papričky, 2 paradajky, petržlenová  vňať
 
Mäso pokrájame na rezne, naklepeme ich, osolíme, okoreníme čiernym mletým korením  a poprášime múkou. Údenú slaninu pokrájame na kocky a opražíme tak, aby pustila dostatočné množstvo masti. Na masti prudko opečieme pripravené rezne z obidvoch strán. Pridáme na drobno pokrájanú cibuľu, pražíme dozlatista, pred dokončením vmiešame čili papričky. Očistené fazuľkové struky pokrájame, uvaríme v osolenej vode do polomäkka, scedíme ich a pridáme k mäsu, spolu s kukuricou. Podlejeme horúcim vývarom, okoreníme a dusíme. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme na osminky pokrájané paradajky nadrobno posekanú petržlenovú  vňať a dodusíme.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.