Sedliacke krumpire |
||
Autor(ka) : Kristína Farkašová Dátum a čas : 24.6.2002 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
1 kg zemiakov, 40 g masti, 40 g údenej slaniny, 2 cibule, 200 g klobásy, 500 g kelu, soľ, rasca, 0,20 l mlieka, 0,10 l smotany, 2 vajcia, mleté čierne korenie | ||
1 kg zemiakov, 40 g masti, 40 g údenej slaniny, 2 cibule, 200 g klobásy, 500 g kelu, soľ, rasca, 0,20 l mlieka, 0,10 l smotany, 2 vajcia, mleté čierne korenie Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupe, ošúpeme a pokrájame na kolieska. Na rozohriatej masti rozškvaríme nadrobno pokrájanú údenú slaninku, pridáme posekanú cibuľu, ktorú speníme. Potom vložíme ošúpanú klobásu pokrájanú na kolieska a podusíme. Očistíme kel, uvaríme ho v osolenej vode, necháme ho odkvapkať a pokrájame na rezance, pridáme ho ku klobáse, premiešame, okoreníme mletým čiernym korením, mletou rascou a znovu premiešame. Ohňovzdornú misu vymastíme a vysypeme strúhankou, vložíme do nej polovicu pokrájaných zemiakov, osolíme, na ne dáme udusenú klobásu s kelom a zakryjeme druhou polovicou zemiakov, ktoré osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Vajcia rozmiešame v mlieku a smotane, nalejeme na zemiaky a vo vyhriatej rúre zapečieme.
©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |