Buď ja alebo oni!
Autor(ka) : Natália Krížová
Dátum a čas : 25.6.2002 00:00
Kategória : Dokonalá
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Každá z nás si vie predstaviť, že raz za život bude musieť zviesť boj s rivalkou. Niektoré dokonca myslia na túto situáciu od prvých spoločných dní. Zisťujú taktiky, vymýšľajú ochranné opatrenia, vetria vo vzduchu nebezpečenstvo, ktoré včas eliminujú. A pritom vôbec netušia, že nebezpečenstvo často prichádza z inej strany.

Každá z nás si vie predstaviť, že raz za život bude musieť zviesť boj s rivalkou. Niektoré dokonca myslia na túto situáciu od prvých spoločných dní. Zisťujú taktiky, vymýšľajú ochranné opatrenia, vetria vo vzduchu nebezpečenstvo, ktoré včas eliminujú. A pritom vôbec netušia, že nebezpečenstvo často prichádza z inej strany.


Najnebezpečnejší pre nejeden vzťah sú priatelia. Tí, akosi neznesú , aby sa partia trhala a nemajú veľa porozumenia pre zamilovaného kamaráta. A on, ak nie je dosť silný, rád podľahne ich mámeniu. Najohrozenejšími druhmi sú muži narodení v znamení Barana, pre ktorých je priateľstvo nadovšetko a Levy, ktorí musia dokázať, že sa ešte taká papuča nenašla, pod ktorú by oni zaliezli. Vydýchli ste si? Zbytočne, každý chlap potrebuje skupinu seberovných, rovnako zmýšľajúcich, nemalicherných, tých, čo nerobia drahoty a je s nimi sranda.
 Práve v týchto dňoch sa môj starší syn takmer rozišiel s frajerkou kvôli dovolenke. Ona trvala na tom, že pôjdu niekde spolu a on zasa chcel, aby šli ako partia. Keď som mu dohovárala, že by mal po dvoch rokoch ustúpiť a venovať sa dva týždne iba svojej láske, skoro ma zabil očami. „Neviem prečo by som vyhadzoval peniaze za dva týždne nudy. Mňa nebaví ležať na pláži, potom ísť na drink, medzitým počúvať,aká je unavená z horúčavy , listovať v ženských časopisoch a tristokrát prejsť tie isté štyri obchody v okolí pláže, ako sme to robili minulý rok. To budem radšej s chalanmi celý týždeň na Zlatých, alebo v Senci.“ „Ty ju nemáš rád!“ zareagovala som typicky žensky.
„A čo to s tým má spoločné?“ znela mužská odpoveď. „Jasné, že ju ľúbim.“
Tak buďte z toho múdre. Zamilovaná žena predsa túži byť neustále v spoločnosti objektu svojej vášne. Chce ho držať za ruku, byť iba s ním a sto razy za deň si opakovať to isté a ubezpečovať sa o tom istom. Zamilovaný muž takúto túžbu nemá. Stačí mu, že si je istý tým, že ho nepodvedie, že bude k dispozícii, keď bude treba a že je krajšia ako Ferova frajerka. Najlepšie vyjadruje situáciu starý vtip o tom ako sa Claudia Schifferová našla na opustenom ostrove s kapitánom lode. Najskôr bol celý šťastný, čo za úlovok sa mu podaril, ale o tri dni ju nútil, aby si obliekla jeho nohavice, sako, kapitánsku čiapku. Keď už vyzerala ako muž, chytil ju okolo pliec a len tak napol huby povedal: „Kamo, vieš koho práve teraz…? Claudiu Schifferovú!!!“
Muži sú rafinovaní, niektorí už na prvú schôdzku privedú priateľku do partie. Ona sa teší, akú dôveru si získala, že už môže chodiť do jeho „vybranej“ spoločnosti a ani netuší, že jej týmto gestom dal najavo: tu je mi dobre, sem patrím, s nimi chcem byť čo najviac.
Neskôr sa darmo čuduje, že posedenie pri pive sa mu zdá lepšie ako romantická prechádzka za svitu Luny. A práve tu je pes zakopaný. Ak zareagujete tým, že už vám lezie na nervy byť neustále s jeho blbými kamarátmi, ktorí pre vás nič neznamenajú a nemáte si ich prečo vážiť, vzťah naberie rýchly koniec, alebo vážnu trhlinu. Nebude vás síce vodiť „do partičky“, ale ani sa nebude snažiť byť viac s vami ako s kamarátmi. Buď pochopíte, že k jeho životu patria aj „starí kamaráti“, alebo sa budete roky sporiť o to isté a vždy bezvýsledne. Muža – kamaráta ničím na svete nepresvedčíte o tom, že keď vás má rád, bude sa snažiť byť s vami každú voľnú chvíľu. To skôr pochopí, že zem je doska.
Ak vy nebudete vychádzať s jeho priateľmi, ani oni si neodpustia pár štipľavých poznámok na váš účet a láska neláska, váš milý ich nebude považovať za údery pod pás. Keď môžete vy nadávať na nich, môžu aj oni na vás. Takto vníma spravodlivosť muž – kamarát a tým je takmer každý chlap. Iba veľká diplomacia, takt a zmysel pre harmóniu, môže udržať v dokonalej rovine priateľské posedenia a „partmerské povinnosti.“ Tu platí predovšetkým cesta kompromisov. Nič si nevydupete, a ak aj váš partner ustúpi, odzrkadlí sa to na jeho nálade. Lepšie je teda raz za čas stráviť dovolenku s partiou, alebo kino v skupine, ako sa neustále rozčuľovať nad tým istým. Keď to uznáte, bude síce po romantike, ale vzťahy sa utužia. Ako správna ženská získate dobrý kredit. Chlapa budete mať pod kontrolou a nemusíte sa umárať tým, či ho náhodou nezviedla nejaká ženská.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.