Je náročné byť krásna
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 26.6.2002 00:00
Kategória : Krása
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Tropické horúčavy, ktoré nám priniesol jún, odhalili kožu mladým aj starým. Kým muži si pokojne navlečú krátke nohavice a tričká a o stav kože sa príliš pred odchodom na slnko nestarajú, my ženy chceme byť krásne a nezostarnúť. Taký je trend a nám sa páči. To si však vyžaduje námahu.

Tropické horúčavy, ktoré nám priniesol jún, odhalili kožu mladým aj starým. Kým muži si pokojne navlečú krátke nohavice a tričká a o stav kože sa príliš pred odchodom na slnko nestarajú,  my ženy chceme byť krásne a nezostarnúť. Taký je trend a nám sa páči. To si však vyžaduje námahu.


Skôr, ako sa vyberiete do mesta alebo na pláž s minimálnym množstvom látky na sebe, skontrolujte, čo ste urobili pre svoj vzhľad.
 V prvom rade treba v takomto počasí  počas dňa neustále dodávať vodu. Zvnútra I zvonka. Ideálne je, ak jej ráno, pred odchodom z domu, doprajete masku z kyslého mlieka, srvátky, alebo jogurtu. Stačí päť minút, počas ktorých vystavíte svoju pleť pozitívnemu vplyvu mliečnych kyselín. Pomáhajú nielen na akútne spálené miesta, ale aj v boji proti vráskam. Zamerať by ste sa mali na tvár, dekolt a ruky. Práve na týchto miestach je koža najtenšia a najskôr vás zradí v podobe vrások a stareckých fľakov. Na omytie masky použite citrónovú vodu, výrazne vašu pleť osvieži. Namiesto prechlórovanej vody z vodovodu si na tieto účely kúpte niektorú z nesýtených /bezbublinkových/  minerálnych vôd. Touto vodou  si naplňte fľaštičku s rozprašovačom a vždy keď je to možné, striekajte si vodnú hmlu na tvár a dekolt.
Dokonalý vzhľad pokožky celého tela dosiahnete pomocou pílingu. Kým v zime stačí, ak si ho urobíte raz za dva týždne, v lete potrebuje pokožka intenzívnejšiu očistu. Najmä ak ju chcete s uspokojením predvádzať pred mužskými zrakmi./ Nezabúdajte, že zrak kolegýň je ešte ostrejší ./ Existuje veľké množstvo pilingových prípravkov, ktoré si môžete kúpiť, ja dávam prednosť domácej výrobe. Pri odstraňovaní odumretých buniek z pokožky tela vám výbornú službu urobia rozvarené vločky, či ryža, alebo hrubá kuchynská soľ. Vločky či ryžu môžete rozvariť v mlieku s medom, aby ste svojej pokožke dodali živiny. Poukladajte si ešte teplú masu na dekolt a chrbát a nechajte pôsobiť 20 minút. Potom vezmite už presušenú masku do rúk a krúživými pohybmi si s ňou masírujte celé telo. Druhým variantom je píling z hrste hrubej kuchynskej soli /môžete použiť aj morskú soľ do kúpeľa/, jednej lyžice oleja /za studena lisovaný olivový, slnečnicový, jojobový, lekárenský.../ a lyžičky medu. Pokiaľ chcete túto zmes prevoňať a zvýšiť jej účinnosť, nalejte do nej pár kvapiek rastlinného olejčeka. Pre suchú pleť a na regeneráciu je dobrý ružový olej, pre problémovú pleť so sklonmi k akné je dobrý čajovníkový olej, pre podráždenú, stresovanú pleť je dobrý tymiánový olej. Na upokojenie pred spaním je dobrý levanduľový olej... Olejčeky kupujte len pravé prírodné. Aromatizované vám nepomôžu. Prírodný spoznáte podľa toho, že na fľaštičke je napísané silica. Zmes naneste najmä na oblasť dekoltu a chrbta a potom krúživými pohybmi masírujte.
Skontrolujte, či máte dokonale odstránené chĺpky v podpazuší, na nohách a okolo bikín. Aj keď niektoré kultúry  a aj jednotliví muži, milujú husté ženské ochlpenie, v našej kultúre je to momentálne prejav nedostatočnej hygieny. Vyberte si preto z množstva depilačných prostriedkov a zbavte sa nežiadúceho ochlpenia. Nezabudnite, že tesne po chemickej depilácii a depilácii s voskami, by ste nemali pokožku vystavovať priamemu slnečnému žiareniu. Môže nastať alergická reakcia.
Proti únave a stresu vám najlepšie pomôže pobyt v prírode. Ležanie na slnku však nie je tým zázračným prostriedkom, aj keď je slnko skutočný životodarca. Skúste si počas leta privstať a ráno keď vychádza slnko behajte po tráve zmáčanej čerstvou rosou, alebo vo vode. Zoštíhlejú vám nohy a navyše sa budete počas dňa cítiť sviežo.
Často  sa macošsky správame k svojim nohám. Nosia nás celý život a tak si počas záťažového obdobia zaslúžia našu pozornosť. Nohám doprajte pravidelnú masáž. Použite na ne akékoľvek



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.