Šošovnica |
||
Autor(ka) : Kristína Farkašová Dátum a čas : 8.7.2002 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Pohár umytej šošovice, štyri poháre vody, čajová lyžička soli, tri strúčky cesnaku, dve veľké cibule, koreňová zelenina, paradajka, citrónová šťava, cukor, ocot, 2 polievkové lyžice červeného vína. | ||
Pohár umytej šošovice, štyri poháre vody, čajová lyžička soli, tri strúčky cesnaku, dve veľké cibule, koreňová zelenina, paradajka, citrónová šťava, cukor, ocot, 2 polievkové lyžice červeného vína. Na miernom ohni uvaríme šošovicu, snažme sa variť ju čo najdlhšie, samozrejme, že odparenú vodu môžeme dolievať. Cesnak a cibuľu speníme na panvici na masle, pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu, trocha podusíme, pridáme šošovicu a zalejeme vodou, opäť varíme na miernom ohni. Keď je všetko takmer rozvarené, pridáme paradajky, korenie, víno, citrónovú šťavu, cukor a ocot. Chvíľu ešte povaríme, potom necháme odstáť, aby sa chute zliali. Najlepšie chutí na druhý deň.
©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |