Filé Erika |
||
Autor(ka) : Kristína Farkašová Dátum a čas : 25.7.2002 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
500g rybieho filé, 80g mrkvy, 100g masla, P.L. zmesi – korenia na ryby, nakrájaný citón,2 grapefruity, brusnicová šťava, 2dcl sherry, celá škorica, klinčeky, 2dcl sladkej smotany, 2PL kyslej smotany, 50g solamylu, soľ, biele korenie, čerstvá mäta. | ||
500g rybieho filé, 80g mrkvy, 100g masla, P.L. zmesi – korenia na ryby, nakrájaný citón,2 grapefruity, brusnicová šťava, 2dcl sherry, celá škorica, klinčeky, 2dcl sladkej smotany, 2PL kyslej smotany, 50g solamylu, soľ, biele korenie, čerstvá mäta. Kúsky filé osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou, na kolieska pokrájanú mrkvu podusíme na masle. Teraz plátky ryby poprášime hladkou múkou, vypražíme na rozpustenom masle a uložíme ich na teplé miesto. Jeden grapefruit odšťavíme, druhý rozoberieme na kúsky a zbavíme bielej šupy. Do brusnicovej šťavy, vlejeme grepovú šťavu, vložíme plátky citróna aj s kôrou, pridáme trocha vody, celú škoricu , klinčeky a necháme zovrieť, po chvíli vlejeme sherry, a v smotane roztopený Solamyl. Za stáleho miešania dve minúty povaríme. Po odstavení z ohňa vložíme do omáčky kúsky čerstvého grepu a vyberieme z nej rozvarený citrón. Omáčkou prelejeme plátky ryby , ozdobíme ich dusenou mrkvou, čerstvou mätou a podávame. Výborne chutí aj studené. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |