Morčacia roláda
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 8.8.2000 20:13
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Morčacia roláda aj pre náročnejších maškrtníkov, vhodná aj na studené stolovanie.


Potrebujeme:
Plát morčacieho mäsa, 20 dkg šunky, nastrúhaný údený syr, hrášok, kukurica, mrkva, šampiňóny, cibuľka, morská soľ, sójová omáčka, čierne korenie, cesnak, bazalka, horčica, olivový olej, majoránka, zmes korenia na morčacie mäso, biele víno, zeleninový vývar

Postup:
Plát morčacieho mäsa si jemne vyklepeme do potrebnej veľkosti, osolíme z vnútornej strany, posypeme čiernym korením, potrieme sójovou omáčkou, roztretým cesnakom a horčicou. Necháme postáť v chlade. Medzi tým si očistíme časť šampiňónov, cibuľku a nakrájame na kúsky. Cibuľku udusíme do sklovita na olivovom oleji a pridáme šampiňóny. Podusíme, keď hríby pustia šťavu pridáme morskú soľ, čierne korenie a majoránku. Necháme dodusiť a odstavíme.
Na mäso vrstvíme šunku, udusené šampiňóny a nastrúhaný syr. Opatrne zrolujeme, dávame pozor aby na plnka nevyšla bokmi von. Roládu si poistíme pevnou bavlnkou, ktorou roládu pevne ovinieme. Takto pripravenú roládu potrieme dôkladne zmesou na morčacie mäso.
Vložíme do pekáča, kde sme si medzi tým dali zeleninu ( môže byť čerstvá alebo mrazená ),
Ak je čerstvá samozrejme ju teba očistiť a pokrájať na malé kocky. K zelenine pridáme aj zvyšok hríbov. Zalejeme pripraveným zeleninovým vývarom a dáme piecť. Podlievame bielym vínom. Mäso postupne na pekáči otáčame tak aby boli všetky strany upečené do chrumkava. ( vznikne akoby kôrka ). Šťavu z mäska môžeme zahustiť solamylom a trochou smotany, zeleninu neodporúčam mixovať!

Teplú roládu podávame s pečenými zemiakmi alebo ryžou, ak chceme roládu použiť na misu, počkáme kým vychladne pekne vynikne na lístkoch hlavičkového šalátu.


©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.