Jedlo dávnej Číny
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 1.8.2002 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Ploché slíže 500g, 1dcl oleja, 1 väčšia cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 2 póry, 2 lyžice sójovej omáčky, kari korenie, lyžička práškového cukru, soľ, lyžička glutasolu a lyžica škrobu.

Ploché slíže 500g, 1dcl oleja, 1 väčšia cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 2 póry, 2 lyžice sójovej omáčky, kari korenie, lyžička práškového cukru, soľ, lyžička glutasolu a lyžica škrobu.

Cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme. Na oleji podusíme najemno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme  nakrájaný pór a podusíme. V miske rozmiešame roztretý cesnak, kari korenie, sójovú omáčku a trocha vody. Touto zmesou prelejeme pórik.  Keď  zmäkne zalejeme ho škrobom rozpusteným vo vode s cukrom a glutasolom a ešte krátko povaríme. Nakoniec nalejeme všetko na cestoviny a pekne spolu premiešame.  V Číne sa namiesto póru používajú mladé bambusové výhonky, rovnako chutné je toto jedlo aj z mladých dubáčikov.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.