Betkine kokosové rezy
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 19.8.2002 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Cesto: 8 vajec, 40 dkg kryštálového cukru, 38 dkg polohrubej múky, 1 prášok do pečiva.

Cesto: 8 vajec, 40 dkg kryštálového cukru, 38 dkg polohrubej múky, 1 prášok do pečiva.
 
Vajcia a cukor vymiešame , pridáme 6 lyžíc vody a múku , v ktorej je zamiešaný prášok do pečiva. Z cesta upečieme dva pláty - jeden hrubší a druhý tenší. Hrubší plát potrieme marhuľovým džemom, na ktorý rozotrieme plnku číslo jeden.
Plnka 1: V  mise rozdrvíme tenší upečený plát cesta, pridáme rozmixovaný marhuľový kompót aj so šťavou, trochu rumu, tak, aby vznikla plnka, ktorá sa dá natierať, ale nie je veľmi riedka. Teraz si pripravíme plnku č.2.
Plnka 2: 1/4 l mlieka s 20 dkg práškového cukru necháme zovrieť, pridáme 12,5 dkg kokosovej múčky a uvaríme hustú kašu. Po vychladnutí vmiešame 25 dkg masla. Necháme stuhnúť. Na prvú plnku, dáme druhú plnku , ktorú polejeme  čokoládovou polevou a posypeme strúhanou čokoládou.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.