Ako si získať sympatie
Autor(ka) : Natália Krížová
Dátum a čas : 24.10.2002 00:00
Kategória : Dokonalá
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Chceli by ste mať značný okruh srdečných priateľov? Nie je to také ťažké. Umeniu, ako si získavať priazeň ľudí, sa dá postupne naučiť.

Chceli by ste mať značný okruh srdečných priateľov?  Nie je to také ťažké. Umeniu, ako si získavať priazeň ľudí, sa dá postupne naučiť.

Prejavujte záujem
S ľuďmi sa srdečne zdravte. Keď sa s niekým rozprávate, buďte predovšetkým pozorným poslucháčom. Nehovorte celý čas o sebe. Pamätajte, že osoby, ktoré stretávate, sú väčšinou omnoho viac zaujaté svojimi problémami ako vecami, ktoré trápia vás.

Starostlivo vyberajte slová
Vyhýbajte sa necitlivému hodnoteniu iných ľudí. Nikto nie je rád, keď naňho útočia alebo podrobujú ho kritike, najmä ak sa to deje vo väčšej spoločnosti. Ak už musíte niekomu niečo vytknúť, urobte to čo najcitlivejšie – podľa  možnosti medzi štyrmi očami.

Akceptujte názory iných
Vyhýbajte sa zvratom ako ,,To nie je pravda!“ ,,Nemáš pravdu!“ Vzbudzujú okamžitý odpor poslucháča alebo dokonca až agresiu. Ak chcete niekomu povedať že sa mýli, snažte sa o štipku diplomacie. Môžete začať napríklad takto :,,Máš naozaj zaujímavé názory, ale podľa mňa...“

Nebojte sa slabosti
Nebojte sa priznať k chybám. Ľudia vôbec netúžia po ideáloch. Vedomosti a kompetentnosť síce vzbudzujú našu úctu, ale práve naše slabosti nás robia prístupnejšími.

Zachovávajte tajomstvá
Nezabúdajte, že ľudí nič neodstraší viac ako odhalenie, že sme prezradili ich tajomstvá, ktoré nám zverili v dôvere, že si ich necháme pre seba.

Neprinášajte zlé správy
Ak nemusíte, neponáhľajte sa s odovzdávaním zlých správ. Obyčajne nemáme radi hlásateľov, ktorí nás informujú o zvýšení cien alebo daní. Sympatiami zväčša obdarúvame tých ľudí, ktorí nám prinášajú priaznivé správy.

Vyhýbajte sa hádkam
Neveďte s nikým dlhodobé a zaťaté spory. S každým spolubesedníkom sa snažte nájsť spoločné body. Nechcite mať vždy posledné slovo, najmä vtedy, ak v diskusií beztak vediete. Dovoľte spolubesedníkovi zachovať si tvár. Ak na vás niekto kričí, skúste ovládnuť svoj hnev a nedvíhajte hlas. Ak sa hlučne správajú dvaja ľudia, je ťažké dospieť k porozumeniu.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.