Vivat hrušky! |
||
Autor(ka) : Kristína Farkašová Dátum a čas : 13.11.2002 00:00 Kategória : Zdravie WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Hrušky, ovocie lahodnej chuti, síce nie sú až také bohaté na vitamíny ako jablká, ale aj napriek tomu by sme ich na trhu nemali nevšímavo obchádzať. Aj oni totiž majú svoje neodškriepiteľné prednosti. Obsahujú predovšetkým vitamíny skupiny B a sú cenným zdrojom kyseliny listovej. Z cukrov sa v nich nachádza glukóza, fruktóza aj sacharóza – preto sa nám zdá, že hrušky sú omnoho sladšie ako jablká, ale hlavným dôvodom je to, že majú nižší obsah kyselín. | ||
Hrušky, ovocie lahodnej chuti, síce nie sú až také bohaté na vitamíny ako jablká, ale aj napriek tomu by sme ich na trhu nemali nevšímavo obchádzať. Aj oni totiž majú svoje neodškriepiteľné prednosti. Obsahujú predovšetkým vitamíny skupiny B a sú cenným zdrojom kyseliny listovej. Z cukrov sa v nich nachádza glukóza, fruktóza aj sacharóza – preto sa nám zdá, že hrušky sú omnoho sladšie ako jablká, ale hlavným dôvodom je to, že majú nižší obsah kyselín. Jednoduchý recept: Zapekané hrušky ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |