Ženy v nebezpečenstve
Autor(ka) : Natália Krížová
Dátum a čas : 18.11.2002 00:00
Kategória : Tipy, triky
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Ženám sa nahovára, že majú byť jemné, nežné - čiže pasívne. Je to pravda, ale nie vždy. Ak je žena v nebezpečenstve a prelomí strach, môže sa obrániť dokonca aj pred najsilnejším banditom. Keď vám hrozí nebezpečenstvo, zabudnite na nehu a strach. Bráňte sa! Za každú cenu uniknúť hrozbe. Ale aj brániť sa treba s hlavou.

Ženám sa nahovára, že majú byť jemné, nežné  - čiže pasívne. Je to pravda, ale nie vždy. Ak je žena v nebezpečenstve a  prelomí strach, môže sa obrániť dokonca aj pred najsilnejším banditom. Keď  vám hrozí nebezpečenstvo, zabudnite na nehu a strach. Bráňte sa!  Za každú cenu uniknúť hrozbe. Ale aj brániť sa treba s hlavou.

Sú chvíle, keď treba bojovať na život a na smrť. ,,Predstavte si, že vám uniesol dieťa“, prebúdajú predtsvivosť žien inštruktori v kurzoch sebaobrany, aby v nich prebudili podiadnu dávku zlosti. Čo ešte môžeme urobiť, aby sme zoči-voči náhlemu nebezpečiu neostali bezradné?
Nedovoľte sa vytypovať ako obeť. Choďte vzpriamene, s vystretou hlavou. Nebuďte zamyslená. Snažte sa neprejavovať strach. Ak ste v depresii alebo máte starosti, buďte ostražitá. Násilníci útočia na slabých ľudí.
Udržiavajte si odstup. Nedovoľte cudzím približovať sa príliš blízko. Dávajte pozor, ak sa vás niekto pýta na cestu, žiada o cigaretu alebo vám chce niečo predať.
Je lepšie vyhnúť sa nebezpečiu, ako bojovať. Nehanbite sa za svoju opatrnosť, dokonca ani prehnanú. Keď cítite, že vás niekto ohrozuje, povedzte:,,Nepribližujte sa!“ Volajte o pomoc alebo utekajte.
Ak vás niekto obťažuje, neurážajte ho, pretože môže zareagovať agresívnne. Ale takisto sa neusmievajte, lebo to bude považovať za výzvu. Nechcenej psoločnosti sa zbavte rozhodne, chladno, ale slušne.
Nedôverujte ani známym. Väčšinu znásilnení páchajú muži, ktorí svoju obeť poznajú.  Je potrebné dávať jednoznačne najavo, že nemáte chuť ani na flirt, ani na príležitostný sex.
Naučte sa rýchlo bežať a nahlas kričať. Nacvičte si niekoľko jednoduchých úderov. V takom prípade vás strach neochromí, ale bude vás mobilozovať k obrane.  80 percentám žien, ktoré pred útočníkom utekali, sa podarilo uniknúť násiliu.
Vaša bezpečnosť závisí od toho, ako ste obutá a oblečená. V dlhých šatách a ihličkách je ťažké sa brániť a nemožné utekať.
Ak vám chce niekto ublížiť, bojujte.  Máte veľkú silu. Kopnutím do holene alebo úderom do krku môžete útočníka zneškodniť na niekoľko sekúnd. Stihnete utiecť alebo zavolať pomoc.
Ak vám chce niekto vytrhnúť kabelku, bráňte sa. Ale ak je zlodej brutálny alebo má nôž, hrozí vám, vzdajte sa.  Kvôli obsahu peňaženky sa neoplatí riskovať zdravie či dokonca život.
O pomoc žiadajte konkrétnych ľudí. Ak kričíte:,,Ľudia, pomoc!“, zodpovednosť sa rozplýva a každý z davu si myslí, že  vám pomôžu iní.
Nebojte sa zodpovednosti. Dokonca aj keď prekročíte hranice nutnej obrany, súd zoberie do úvahy, že ste konali pod vplyvom strachu.
Ak ste sa stali obeťou násilia, môžete pomôcť chytiť zločinca. Neničte stopy. Obráťte sa na políciu.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.