Kurča podľa Nicolu |
||
Autor(ka) : Kristína Farkašová Dátum a čas : 19.10.2000 03:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Vynikajúce a chutné mäsko. Vyskúšajte! | ||
Potrebujeme: 8 kúskov kuracích pŕs, 1/3 hrnčeka posekanej petržlenovej vňate, ¼ hrnčeka postrúhaného parmezánu, 2 lyžičky postrúhanej citrónovej kôry, 2 roztlačené strúčiky cesnaku, 2 lyžice kyslej smotany, 2 plátky šunky, ½ hrnčeka bieleho vína, Sardelové maslo: 4 žĺtky, 4 sardelky, 2 lyžičky horčice, 2 lyžice citrónovej šťavy, 125g roztopeného masla Postup: Prsia trochu naklepeme a uložíme na pracovnú dosku rezom hore. Petržlenovú vňať premiešame s parmezánom, citrónovou kôrou, cesnakom a kyslou smotanou. Touto zmesou potrieme polovicu každého kúska kuracích pŕs. Šunku pokrájame na kúsky a na každý plátok položíme jeden kúsok. Plátky prehneme na polovicu, tak, aby sme obalili plnku. Konce upevníme špáradlom, alebo previažeme niťou. Uložíme ich do ohňovzdornej misy a polejeme vínom. Prikryjeme a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 20 minút. Pripravíme si sardelové maslo: žĺtky miešame so sardelami, horčicou a citrónovou šťavou, kým nezískame hladkú masu. Za stáleho miešania vlievame roztopené horúce maslo. Mäso polejeme maslom a ihneď podávame. Dobrú chuť ... ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |