Svieža a voňavá s Rexonou
Autor(ka) : Rexona
Dátum a čas : 2.12.2002 00:00
Kategória : Krása
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Potenie je prirodzený proces, ktorý napomáha ochladzovaniu nášho organizmu a vylučovaniu škodlivých látok z tela. Pritom však môže mať nepríjemné dôsledky, ako je telesný pach či mokré škvrny na odeve. Množstvo vylúčeného potu (99 percent potu tvorí voda) závisí od mnohých faktorov – počasia, fyzickej a psychickej námahy a duševného rozpoloženia. Je dokázané, že ten, kto má nejaké psychické problémy, sa potí viac.

Potenie je prirodzený proces, ktorý napomáha ochladzovaniu nášho organizmu a vylučovaniu škodlivých látok z tela. Pritom však môže mať nepríjemné dôsledky, ako je telesný pach či mokré škvrny na odeve. Množstvo vylúčeného potu (99 percent potu tvorí voda) závisí od mnohých faktorov – počasia, fyzickej a psychickej námahy a duševného rozpoloženia. Je dokázané, že ten, kto má nejaké psychické problémy, sa potí viac.

Prečo každý človek „vonia“  inak?

Človek sa potí počas celého dňa. A to aj vtedy, keď je v absolútnom pokoji. Pot sa z tela vylučuje cez malé a veľké potné žľazy, ktoré sa nachádzajú v koži človeka. Na 1 cm2 ľudskej kože pripadá približne 100 potných žliaz, na celom našom tele ich je teda približne 3 až 5 miliónov (enkrinné žľazy).

Rozdielnu vôňu ľudí spôsobuje potenie cez veľké potné žľazy, ktoré sú viazané na cibuľky chĺpkov. Nájdeme ich pod pazuchou a v oblastiach genitálií. Máme ich však napríklad aj na očných viečkach. Nereagujú na teplo, ale na psychické podnety. Plne sa „prejavujú“ až počas puberty. Významnú úlohu majú aj vo chvíľach sexuálneho vzrušenia, a tak hrajú dôležitú úlohu pri vzniku špecifickej vône, ktorá je u každého človeka iná. To je dôležité pri voľbe životného partnera – každý z nás sa predsa rád stretáva s tým, „kto mu vonia“! A aby sme svojmu partnerovi „voňali“,  používajme dezodoranty alebo antiperspiranty. Aký je medzi nimi rozdiel?


Dezodoranty
  obsahujú dezinfekčné látky, ktoré potláčajú zápach.  Mnohé obsahujú alkohol, ktorý sa pridáva kvôli zachovaniu vône.  Nevýhodou dezodorantov je, že pôsobia krátkodobo. Preto ich treba použiť aj niekoľkokrát za deň.
Antiperspiranty na rozdiel od dezodorantov priamo zabraňujú poteniu. Aplikáciou antiperspirantov na kožu sa potné žľazy stiahnu a pot z tela na týchto miestach neuniká. Moderné výrobky účinkujú až 24 hodín. Nanášajú sa najčastejšie na miesta, kde vzniká nepríjemný telesný zápach – teda pod pazuchou, ale aj na ďalšie časti tela – vždy priamo na kožu.

Odlišujú sa muži a ženy v potení?

Áno, súvisí to s rozdielom medzi mužskou a ženskou pokožkou. Ženská pokožka reaguje oveľa citlivejšie na teplotné zmeny ako mužská. Spôsobuje to väčšie množstvo tuku v koži. Súčasne majú ženy menšie množstvo potných žliaz. Potenie, a teda aj ochladzovanie tela, je preto pomalšie a zdĺhavejšie. Športovkyne však vďaka tréningu znášajú teplo oveľa lepšie ako ostatné ženy. 
 
Značka antiperspirantov Rexona je vyvinutá špeciálne pre ženy tak, aby zodpovedala ich potrebám. Antiperspiranty Rexona obsahujú látky, ktoré nepríjemný zápach obmedzujú, ale navyše obsahujú aj látky, ktoré zabraňujú poteniu. Rexona je maximálne účinný antiperspirant a vďaka svojmu zloženiu zaručuje dlhotrvajúcu ochranu proti poteniu a nepríjemnému telesnému zápachu aj v extrémnych situáciách.

Rexona spĺňa požiadavky spotrebiteliek a  ponúka široké portfólio výrobkov v rôznych variantoch. Aby vyhovela  skutočne každej žene, k dispozícii sú rôzne typy aplikátorov: sprej, kontaktný tuhý aplikátor  (stick), guľôčka  (roll-on) a krémový aplikátor. V súčasnosti možno sledovať najväčší rozvoj u krémových aplikátorov  a guľôčok.

Rexona  - účinná ochrana proti poteniu

Rexona Click stick - krém
V tomto roku uviedla značka Rexona na náš trh novinku - Rexona Click stick krém. Spotrebiteľkám je k dispozícii v dvoch variantoch - Active a Oxygen. Tento krémový antiperspirant sa ľahko vstrebáva do pokožky a nezanecháva biele stopy na oblečení. Má vyvážené pH a pôsobí tak blahodarne na  pokožku. Vďaka svojmu zloženiu patrí medzi najúčinnejšie krémové antiperspiranty. Ženy oceňujú aj praktický spôsob používania aplikátora - na použitie stačí len dvakrát stlačiť a krém môžete jednoducho aplikovať.

Rexona Active 
Rexona Active je najnovší variant značky Rexona, obsahuje prírodné látky – antioxidanty, ktoré sú známe účinkami zabraňujúcimi tvorbe a oxidácii potu. Je vhodná pre tie ženy, ktoré potrebujú maximálnu ochranu aj počas veľmi náročných aktivít.
V súčasnosti je na trhu vo variantoch spray, stick a  Rexona click stick - krém.

Rexona Oxygen
Rexona Oxygen poskytuje vďaka svojmu zloženiu celodennú ochranu  a pocit sviežosti. Určená je ženám, ktoré majú rady príjemnú a sviežu vôňu.
V súčasnosti je na trhu vo variantoch spray, stick a  Rexona click stick - krém.

Rexona Cotton
Rexona Cotton obsahuje šeciálne výťažky z bavlny, ktoré sú veľmi jemné k suchej pokožke.
V súčasnosti je na trhu vo variantoch sprej, stick, guľôčka (roll-on).

Rexona Sensive
Rexona Sensive obsahuje výťažky z Aloe Vera, ktorá je známa svojimi blahodarnými účinkami na citlivú pokožku.

V súčasnosti je na trhu vo variantoch sprej, stick, guľôčka (roll-on) a krém.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.