Rýchle poriadky v partnerstve
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 20.12.2002 00:00
Kategória : Dokonalá
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Ocitli ste sa v slepej uličke – už sa vôbec nerozprávate a jeden druhému sa zďaleka vyhýbate. Cítite, že ten chlap vám prestal byť blízky a bojíte sa, že to tak ostane už navždy. So závisťou pozeráte na priateľky alebo kolegyne, ktorých manželia aj naďalej zahŕňajú pozornosťou. Ako zmeniť takúto situáciu?

Ocitli ste sa v slepej uličke – už sa vôbec nerozprávate a jeden druhému sa zďaleka vyhýbate. Cítite, že ten chlap vám prestal byť blízky a bojíte sa, že to tak ostane už navždy. So závisťou pozeráte na priateľky alebo kolegyne, ktorých manželia aj naďalej zahŕňajú pozornosťou. Ako zmeniť takúto situáciu?


Vašim úhlavným nepriateľom  je plynúci čas.  Poznáte sa zo dňa na deň lepšie a teda vidíte aj svoje vzájomné chyby. Po rokoch začínate fungovať ako súrodenci. Neustále bojujete o to isté – on chce mať viac slobody a vy snívate, aby vám už konečne začal pomáhať a prekonal svoju lenivosť. So slzami v očiach spomínate na časy, keď ste boli čerstvý pár, mali omnoho menej problémov a verili, že aj tie čo prídu, pomocou vašej lásky prekonáte. Namiesto hľadania strateného a návratu do minulosti sa snažte urobiť niečo preto, aby bola šťastná aj vaša budúcnosť. Nebuďte sklamaná, ak to napriek našim radám nevyjde. Aj to sa stáva. Každý koniec je vždy aj začiatkom niečoho iného, veľa šťastia, ak práve začínate. Možno práve teraz potrebujete samotu, aby ste vedeli , kto ste.

ŽIVOTNÉ ETAPY S PRINCOM Z ROZPRÁVKY
Aj napriek rokom stráveným v manželstve ešte stále veríte v romantickú lásku. Váš manžel...
1...sa vám zdá byť naďalej ideálny
Vaše partnerstvo je krehké, pretože nechodíte po zemi. V každej chvíli sa môže stať že zistíte, že váš partner vôbec nie je taký ideálny, ako ste si mysleli a rozhodnete sa pre rozchod bez toho, aby ste sa čo len pokúsili dospieť k porozumeniu. Alebo sa vás vzdá on, lebo zistí, že nežijete s reálnym človekom , ale so svojím snom o ňom.
►Neskáčte z jednej krajnosti do druhej!  Snažte sa dospieť a pozrite na svojho partnera reálnym pohľadom – treba vedieť akceptovať aj chyby!

2 Nie je ideálny, ale nie je zlý
Ak ste k nemu úprimná a hovoríte mu, že aj keď vás dráždi, je láskou vášho života, nebude to také zlé.  Omnoho horšie je, ak klamete jeho aj seba, že je tým jediným, aj keď to necítite.
►Prečo s ním ešte žijete? Ak je to len zo strachu pred samotou, radšej porozmýšľajte, ako sa prestať báť. Muž nie je liek! Samota nie je horor!

3 Má chyby –ako každý
Možno vám len závidieť!  Dobre viete, že život nie je možné stavať na preludoch. Našli ste muža, ktorého klady zbožňujete a chyby ste schopná ignorovať.
►Vaše partnerstvo je trvalé, pretože viete hľadieť na svojho muža zrelým pohľadom. Dokonale si uvedomujete, kedy mu máte odpustiť a kedy už prekročil hranicu.   Rozprávajte sa spolu a urobte všetko, aby vám stav vzájomnej tolerancie vydržal čo najdlhšie.

Čo môžete zmeniť
►Jeho vzťah k vám – ak popustíte uzdu a prestanete mu klásť tvrdé podmienky typu: dnes ideme na nákupy a je mi celkom jedno, čo chceš robiť ty – sa zmení a on  prestane klásť odpor.
►Prebudiť v ňom väčšiu zodpovednosť , ak bol až doteraz ľahkomyseľný. Nemôžete brať všetko na svoj chrbát a vytýkať mu, že on neurobí nič.   Niekedy buďte malá, sladká a bezbranná ženuška, ktorú on musí chrániť a nie večne vyžadujúca Amazonka.
►Naučiť ho prejavovať city – vám aj vašim deťom. Snažte sa, aby partner a otec s vami trávil čo najviac času a chváľte jeho počínanie. Nezabudnite  zdôrazňovať uznanie nad jeho ohromným otcovským inštinktom.

A čo určite nezmeníte
►Jeho návyky, najmä ak zakaždým, keď hodí na zem ponožky, urobíte scénu. Musíte sa s tým zmieriť. Aj vy máte určite návyky, s ktorými bojuje zase on.
►Temperament – zo spoločenského muža určite neurobíte domaseda. Chcete s ním tráviť viac času? Naplánujte si spoločné víkendové cesty a snažte sa nevyčítať mu, že vás zanedbáva.
►Vzťah k iným ľudom, napr. nechuť k vašej matke. Môžete ho poprosiť, aby miernil svoje reakcie, napríklad neodišiel okamžite, keď k vám zavítajú vaši rodičia. Je to pre neho ťažká situácia, ale požiadajte ho, aby sa zmohol na minimum tolerancie.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.