Jogurtové potešenie |
||
Autor(ka) : Natália Krížová Dátum a čas : 16.1.2003 00:00 Kategória : Výživa WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Jogurt už od nepamäti sprevádza povesť potraviny, ktorá utužuje naše zdravie a predlžuje život. V mnohých krajinách a kultúrach sa konzumoval v podobe osviežujúcich nápojov, ale aj ako surovina na varenie. Jeho vysokú výživnú hodnotu potvrdili aj moderné vedecké výskumy. Azda najpodstatnejšie je, že táto lahôdka blahodarne pôsobí na naše trávenie. | ||
Jogurt už od nepamäti sprevádza povesť potraviny, ktorá utužuje naše zdravie a predlžuje život. V mnohých krajinách a kultúrach sa konzumoval v podobe osviežujúcich nápojov, ale aj ako surovina na varenie. Jeho vysokú výživnú hodnotu potvrdili aj moderné vedecké výskumy. Azda najpodstatnejšie je, že táto lahôdka blahodarne pôsobí na naše trávenie. Jogurt sa vyrába z mlieka, naočkovaného špeciálnou bakteriálnou kultúrou. Aby obsahoval všetko to, čo nášmu organizmu výdatne pomáha prežiť nástrahy moderného spôsobu života a stravovania, musí byť predovšetkým ,,živý“. Čo to znamená? Musí obsahovať živé baktérie Lactobacillus acidophilus, ktoré dokážu zázraky. Pomáhajú nám proti votrelcom, ktorý vyvolávajú zápaly brušnej a črevnej sliznice, ale aj proti vaginálnym zápalom. Sú vynikajúcim prostriedkom na nájdenie rovnováhy organizmu po hnačkovom ochorení, pri ktorom antibiotiká zničia všetky živé kultúry v tele. Jogurt so živými baktériami oživuje črevnú mikroflóru a okrem toho podporuje našu obranyschopnosť. V niektorých prípadoch porúch trávenia sa dokonca odporúča ako účinný prostriedok na potlačenie zápachu z úst a spolupôsobí ako prevencia rakoviny hrubého čreva. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |