Zoznamovanie cez internet je iné ako skutočnosť
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 24.6.2003 00:00
Kategória : Dokonalá
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Mali ste partnera a rozišli ste sa? Ste rozvedená? Dôvody teraz nie sú podstatné, podstatné je, že ste samy. A samota často bolí, možno aj viac ako samotný rozchod. Nuž, ak ste už v štádiu, že sa vám svet i napriek prežitému začína zdať krásnym, je to neklamný znak toho, že nastal čas na novú známosť. Niektoré uprednostňujú osobné stretnutie a akési preskočenie iskierky, ale veľa žien má toľko pracovných povinností, že ani nemajú kedy vyjsť do ulíc, aby tá povestná iskrička mohla preskočiť. Aj pre ne existuje riešenie, chce to len prístup k počítaču a na internet.

Mali ste partnera a rozišli ste sa? Ste rozvedená? Dôvody teraz nie sú podstatné, podstatné je, že ste samy. A samota často bolí, možno aj viac ako samotný rozchod.  Nuž, ak ste už v štádiu, že sa vám svet i napriek prežitému začína zdať krásnym, je to neklamný znak toho, že nastal čas na novú známosť. Niektoré uprednostňujú osobné stretnutie a akési preskočenie iskierky, ale veľa žien má toľko pracovných povinností, že ani nemajú kedy vyjsť do ulíc, aby tá povestná iskrička mohla preskočiť. Aj pre ne existuje riešenie, chce to len prístup k počítaču a na internet.

Áno, zoznámenie cez internet, módny hit dnešných dní. Že je to veľmi neisté? O nič viac ako už osvedčené inzeráty v novinách, či časopisoch. A dokonca je to aj rýchlejší spôsob. Na odpoveď netreba mučivo dlho čakať a komunikácia môže plynúť. Zoznamovacie stránky na internete priam prekvitajú. Existujú kontaktové  stránky pre každého,  bez ohľadu na vek, pre mládež, študentov, pracujúcich ľudí aj postarších občanov.  Súbor komunikačných kanálov, zoznamiek a internetových partnerských služieb je nesmierne sľubná oblasť. Psychologička Michaela Unfriedová povedala, že miera  uzavretosti  je na  internete oveľa nižšia vďaka anonymite. "Ľudia sa dokážu zblížiť oveľa rýchlejšie," povedala.  Kritické je prvé osobné stretnutie, ktoré môže mať vytriezvujúci efekt.  Po prvom  styku  zoči-voči sa ľudia zvyčajne čudujú, ako o sebe mohli prezradiť toľko tajností, povedala Unfriedová.  Dodala však, že internet je vo všeobecnosti výborný spôsob na zoznámenie. Podobný názor má podľa prieskumu verejnej mienky viac než tretina Nemcov. Prieskum vykonala spoločnosť pre výskum konzumentov GfK v Norimbergu. Najdôležitejšími aspektmi virtuálneho flirtovania sa ukázali irelevantnosť miesta, nižšia miera uzavretosti, možnosť zostať v anonymite, flexibilita času a fakt, že ľudia sa dokážu spoznať rýchlejšie než v reálnom svete.  Jedna 35-ročná žena, ktorá sa predstavila len ako Erika, vyhľadáva kontakt na internete už niekoľko rokov. "Každý kontakt má výhody aj nevýhody," povedala a  dodala, že osobný obraz sa dá neustále upravovať. Existujú stovky komunikačných  kanálov, flirtovacích stránok, on-line partnerských stránok, z ktorých niektoré sú zdarma a za niektoré  sa platí. Špeciálne ponuky existujú pre mládež, starých ľudí, farmárov, homosexuálov alebo  ľudí so  špeciálnymi sexuálnymi chúťkami.  "Treba si uvedomiť, že ľudia sú v skutočnosti  iní ako sa predstavujú na internete," povedal profesor komunikačných vied z univerzity  v Erfurte Joachim Höflich. Na sieti sa negatívne vlastnosti často zamlčia. Podľa Höflicha je  mýtus, že  partnerov si cez internet hľadajú len hanbliví ľudia s vyrážkami.  Psychologička  Nicole Schillerová, ktorá pracuje v internetovej partnerskej službe, súhlasí. Klientmi ich  agentúry  sú spravidla ľudia vo veku okolo 45 rokov. Väčšina je ochotná začať si vzťah a  udržať  si pri tom zmysel pre realitu. Mnoho však závisí od šťastia. Existuje aj  dosť  príbehov so šťastným koncom, ako napríklad pár, ktorý sa zoznámil cez internet, raz si telefonoval,  stretol  sa a zosobášil. Teraz sa tešia z 13-mesačného syna.  Priam rozprávkové, ale určite nie nemožné. Aké sú vaše skúsenosti s takouto formou zoznamovania sa, milé dámy? Možno, keď čo-to prezradíte, inšpirujete, alebo usmerníte iné, ktoré sú ešte stále nerozhodnuté, ale zároveň veľmi túžia po blízkej osobe.  



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.