Letné chudnutie s pôžitkom III.časť |
||
Autor(ka) : Jana Osuská Dátum a čas : 8.9.2003 00:00 Kategória : Krása WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Možno aj vy patríte medzi tých nešťastníkov, ktorí zistili, že sa plavky akosi zmenšili, že obtiahnuté sexi tričko či minisukňa sú až príliš obtiahnuté... | ||
Ak potrebujete upraviť váhu smerom dolu len o dva-tri kilogramy, s trochou pevnej vôle by to nemal byť neriešiteľný problém. Na rýchle upravenie váhy sú ideálne letné bleskové diéty. Červená diéta Trvá 3 dni, strata hmotnosti sú 2 kilogramy. Princíp: 650 kalórií denne, veľa vitamínov, minerálnych látok, málo bielkovín, tukov a 1. DEŇ - RAŇAJKY
DESIATA Paradajkový nápoj. 1/4 litra 100 % paradajkovej šťavy - alebo roztlačiť 200 g paradajok na pyré, pridať 1 nízkotučný jogurt, bylinky podľa chuti, osoliť, okoreniť a doplniť minerálkou. OBED Pražené paradajky. Nakrájať 3 paradajky a podusiť na 1 lyžičke olivového oleja, osoliť, OLOVRANT
VEČERA Jahodové carpaccio. Pokrájať 300 g jahôd, pokvapkať citrónovou šťavou, zaliať 1/2 lyžičkou medu, rozmiešaného vo vode, - k tomu 1 plátok hydinovej šunky posypanej trochou parmezánu. 2. DEŇ - RAŇAJKY Reďkovkový chlieb. Na 1 plátok celozrnného chleba natrieť 60 g chudého tvarohu, okoreniť a na to dať na plátky nakrájané reďkovky.
Fitness drink. 1/4 litra zeleninovej alebo paradajkovej šťavy. OBED Gazpacho. Nakrájať na kocky 1 cibuľu, 1 červenú papriku, 200 g paradajok a 250 g uhorky. Všetko mixérom rozmixovať na pyré, pridať 100 ml paradajkovej šťavy, osoliť a ochutiť tabaskom. Opiecť v toasteri, alebo na sucho na platni 1 plátok toastového chleba, nakrájať na kocky, takisto ako 1/2 papriky a trochu pažítky. Všetko pridať do zeleninového pyré. OLOVRANT Marinované jahody. 150 g jahôd pokvapkať citrónovou šťavou. VEČERA Plnené paradajky. Z 2 paradajok vybrať vnútro a naplniť touto zmesou: 1/2 papriky nakrájať na kocky, pridať 100 g krevetového mäsa (z konzervy, alebo mrazeného), 20 g nadrobno nakrájaného šalátu, všetko zmiešať a zaliať polovicou nízkotučného jogurtu, ochuteného petržlenovou vňaťou, soľou a korením. 3. DEŇ - RAŇAJKY Paradajkový chlieb s bazalkou. Plátok celozrného chleba natrieť 60 g nízkotučného tvarohu, na to dať 1 nakrájanú paradajku, posypať bazalkou. DESIATA Vitamínový nápoj. 1/4 litra zeleninovej alebo paradajkovej šťavy s trochou tabaska. OBED Makaróny s paradajkovo-mrkvovou omáčkou. Uvariť v slanej vode 30 g makarónov. Nakrájať 1 malú cibuľu a 1 cesnak a podusiť na pol lyžičke oleja. Pridať 1 mrkvu nakrájanú na kocky, podusiť, potom pridať 5 lyžíc vývaru a ešte 5 minút dusiť. Do toho dať 200 g nakrájaných paradajok a ešte 10 minút variť. Okoreniť, osoliť a hotové naliať na makaróny. OLOVRANT Mrkvový šalát. Nastrúhať 200 g mrkvy, pridať 2 lyžice pomarančovej šťavy a trošku oleja. VEČERA Jahodový šalát. Nakrájať 200 g jahôd, 50 g hlávkového šalátu, 1 jablko, všetko zamiešať, posypať kôrou z 1/2 citróna a pokvapkať 2 lyžicami citrónovej šťavy, trošku pokoreniť a dať štipku soli. Posypať 1 lyžičkou nakrájaných vlašských orechov a podávať s 1 plátkom knackebrotu. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |