Letné chudnutie s pôžitkom III.časť
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 8.9.2003 00:00
Kategória : Krása
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Možno aj vy patríte medzi tých nešťastníkov, ktorí zistili, že sa plavky akosi zmenšili, že obtiahnuté sexi tričko či minisukňa sú až príliš obtiahnuté...

Možno aj vy patríte medzi tých nešťastníkov, ktorí zistili, že sa plavky akosi zmenšili, že obtiahnuté sexi tričko či minisukňa sú až príliš obtiahnuté...

Ak potrebujete upraviť váhu smerom dolu len o dva-tri kilogramy, s trochou pevnej vôle by to nemal byť neriešiteľný problém. Na rýchle upravenie váhy sú ideálne letné bleskové diéty.

Červená diéta

Trvá 3 dni, strata hmotnosti sú 2 kilogramy.

Princíp: 650 kalórií denne, veľa vitamínov, minerálnych látok, málo bielkovín, tukov a
uhľohydrátov. Podobne ako zelená diéta aj táto je vhodná na rýchle schudnutie, látky, ktoré obsahuje, pôsobia odvodňujúco a vyplavujú z organizmu škodlivé zvyšky. Vitamín C posilňuje imunitný systém, karotenoidy, flavonoidy, kapsaicín a lykopén podporujú o. i. látkovú výmenu, chránia srdce, podporujú prekrvenie a robia dobrú náladu. Táto diéta by sa nemala držať dlhšie ako 3 dni. Možno ju držať jeden, maximálne 2 x do mesiaca.

1. DEŇ - RAŇAJKY

Šalát z bobuľovín. 300 g bobuľovín (jahody, maliny, čučoriedky, ríbezle, egreše...) zaliať 1 nízkotučným jogurtom.

DESIATA

Paradajkový nápoj. 1/4 litra 100 % paradajkovej šťavy - alebo roztlačiť 200 g paradajok na pyré, pridať 1 nízkotučný jogurt, bylinky podľa chuti, osoliť, okoreniť a doplniť minerálkou.

OBED

Pražené paradajky. Nakrájať 3 paradajky a podusiť na 1 lyžičke olivového oleja, osoliť,
okoreniť, pridať trochu tymiánu a roztlačený cesnak. Ešte 5 minút popražiť a posypať 1 lyžičkou nasekaných mandlí.

OLOVRANT

Paprikový šalát. Nakrájať na prúžky 1 papriku, zaliať 1 nízkotučným jogurtom, osoliť,
okoreniť, pridať trochu bazalky.

VEČERA

Jahodové carpaccio. Pokrájať 300 g jahôd, pokvapkať citrónovou šťavou, zaliať 1/2 lyžičkou medu, rozmiešaného vo vode, - k tomu 1 plátok hydinovej šunky posypanej trochou parmezánu.

2. DEŇ - RAŇAJKY

Reďkovkový chlieb. Na 1 plátok celozrnného chleba natrieť 60 g chudého tvarohu, okoreniť a na to dať na plátky nakrájané reďkovky.


DESIATA

Fitness drink. 1/4 litra zeleninovej alebo paradajkovej šťavy.

OBED

Gazpacho. Nakrájať na kocky 1 cibuľu, 1 červenú papriku, 200 g paradajok a 250 g uhorky. Všetko mixérom rozmixovať na pyré, pridať 100 ml paradajkovej šťavy, osoliť a ochutiť tabaskom. Opiecť v toasteri, alebo na sucho na platni 1 plátok toastového chleba, nakrájať na kocky, takisto ako 1/2 papriky a trochu pažítky. Všetko pridať do zeleninového pyré.

OLOVRANT

Marinované jahody. 150 g jahôd pokvapkať citrónovou šťavou.

VEČERA

Plnené paradajky. Z 2 paradajok vybrať vnútro a naplniť touto zmesou: 1/2 papriky nakrájať na kocky, pridať 100 g krevetového mäsa (z konzervy, alebo mrazeného), 20 g nadrobno nakrájaného šalátu, všetko zmiešať a zaliať polovicou nízkotučného jogurtu, ochuteného petržlenovou vňaťou, soľou a korením.

3. DEŇ - RAŇAJKY

Paradajkový chlieb s bazalkou. Plátok celozrného chleba natrieť 60 g nízkotučného tvarohu, na to dať 1 nakrájanú paradajku, posypať bazalkou.

DESIATA

Vitamínový nápoj. 1/4 litra zeleninovej alebo paradajkovej šťavy s trochou tabaska.

OBED

Makaróny s paradajkovo-mrkvovou omáčkou. Uvariť v slanej vode 30 g makarónov. Nakrájať 1 malú cibuľu a 1 cesnak a podusiť na pol lyžičke oleja. Pridať 1 mrkvu nakrájanú na kocky, podusiť, potom pridať 5 lyžíc vývaru a ešte 5 minút dusiť. Do toho dať 200 g nakrájaných paradajok a ešte 10 minút variť. Okoreniť, osoliť a hotové naliať na makaróny.

OLOVRANT

Mrkvový šalát. Nastrúhať 200 g mrkvy, pridať 2 lyžice pomarančovej šťavy a trošku oleja.

VEČERA

Jahodový šalát. Nakrájať 200 g jahôd, 50 g hlávkového šalátu, 1 jablko, všetko zamiešať, posypať kôrou z 1/2 citróna a pokvapkať 2 lyžicami citrónovej šťavy, trošku pokoreniť a dať štipku soli. Posypať 1 lyžičkou nakrájaných vlašských orechov a podávať s 1 plátkom knackebrotu.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.