Ach tá nedeľa, časť II.
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 28.11.2003 00:00
Kategória : Dokonalá
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Končí nádherný...celkom dobrý víkend. Užila ste si detí aj svojho muža. Ale ako začne zapadať slnko, prepadne vás známy zvieravý pocit. Mala ste ho už ako dieťa, keď sa na druhý deň v škole skúšalo.

Končí nádherný...celkom dobrý víkend. Užili ste si detí aj svojho muža. Ale ako začne zapadať slnko, prepadne vás známy zvieravý pocit. Mali ste ho už ako dieťa, keď sa na druhý deň v škole skúšalo. Začína to v nedeľu poobede. Púšťate si tu najsmutnejšiu hudbu, nerozveselí vás ani pohárik vášho obľúbeného vína. Váš muž vám pripadá otravný a deti na obtiaž. Aj keď to tak úplne nie je, váš smútok nie je bezdôvodný. Niekde je chyba. Kde?

Nedeľný večer môže dokonale ukázať či vás vaša práca baví. Ak si líhate do postele nie aby ste spala, ale aby ste rozmýšľala o nezaplatených účtoch, o práci s ktorou ste pozadu a o zlých známkach svojich detí, potom by ste mali vážne uvažovať o zmene zamestnania. Ak ste v nedeľu večer otrávená ako malajský šíp a myslíte len na samé nepríjemné veci, je na to vážny dôvod. Vaše pracovisko sa zrejme zmenilo na pevnosť strachu a ako sa opäť blíži doba kedy opäť budete musieť vstúpiť do jej hradieb, narastá vaša nervozita a nedokážete robiť nič príjemného, dokonca ani na nič iné príjemné myslieť. Čo ak nemôžete alebo nechcete zmeniť zamestnanie? Ponúkame vám niekoľko pravidiel, ktoré vám pomôžu zmeniť deň hrôzy v pomerne normálnu nedeľu

Aby ste v nedeľu pokojne spali...
Jedným zo spôsobov ako upokojiť nedeľný večer, je dobre sa pripraviť na nasledujúci týždeň už v piatok. Namiesto toho aby ste vyleteli z kancelárie, zostaňte čo najdlhšie a rozmyslite si, aké máte na budúci týždeň priority. Spíšte si zoznam vecí, ktoré musíte urobiť a rozmyslite si čo urobíte ako prvé, keď prídete v pondelok do práce. Potom vyjdite z dverí a už sa tam nevracajte ani v myšlienkach. Až nadíde nedeľa večer budete kľudnejšia, pretože už budete mať všetko naplánované.

Všetko načas
Možno ste v nedeľu večer posadnutá svojím zamestnaním pretože toho máte naozaj veľa. Sú chvíle kedy máte starosti, že to nestihnete urobiť preto, lebo sa to jednoducho nedá stihnúť. Niečo ste si pribrali naviac, lebo sa vám zdalo, že to v kľude zvládnete. Požiadajte o pomoc a nečakajte na poslednú chvíľu. Pokiaľ váš vedúci čaká správu v pondelok ráno, volať mu v nedeľu večer nie je ten správny čas.

To najlepšie na koniec
Urobte si trochu času a zvážte, čo všetko v práci robíte a čo z toho má najväčšiu hodnotu. Sú veci, ktoré musíte robiť, potom tie, ktoré robíte radi a na koniec také na ktorých vám naozaj záleží. Preto si v piatok, keď robíte zoznam úloh na budúci týždeň spomeňte na to, čo považujete za najdôležitejšie. Keď sa zamyslíte nad tým, prečo vlastne do práce vstávate, pôjdete spať s úsmevom na tvári.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.