Čokoláda posiľňuje srdce a predlžuje jeho životnosť
Autor(ka) : Miriam Kuhlova
Dátum a čas : 13.2.2004 00:00
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Nové výskumy ukázali, že čokoláda má priaznivé účinky na ľudské srdce a robí ho silnejším. Táto obľúbená pochúťka obsahuje látky, ktoré môžme nájsť aj v červenom víne alebo v zelenom čaji.

Nové výskumy ukázali, že čokoláda má priaznivé účinky na ľudské srdce a robí ho silnejším. Táto obľúbená pochúťka obsahuje látky, ktoré môžme nájsť aj v červenom víne alebo v zelenom čaji.

Práve tie zlepšujú krvný obeh, krvný tlak a môžu tiež so sebou prinášať i iné zdravotné výhody. Vyplýva to z výskumov amerických odborníkov z washingtonskej Americkej akadémie vied. Norman Hollenberg z Harvardskej lekárskej školy tvrdí, že kakao je účinné pri zvyšovaní krvného tlaku. K tomuto záveru dospel pri štúdii izolovaných indiánov, ktorí žijú na ostrovoch pri pobreží Panamy.
    
Tí jedia veľké množstvá bobúľ z miestnych kakaovníkov a ich krvný tlak je normálny. Keď však prišli do mesta a jedli spracované kakao s menším obsahom chemikálii, ich tlak mal tendenciu stúpať. Hollenberg poznamenáva, že už skôr vedci zistili, že kakao by mohlo pomôcť zvýšiť prietok krvi v mozgu a pomôcť tiež pri zdravotných ťažkostiach starších ľudí a diabetikov, aj keď mnohí odborníci pripomínajú, že čokoláda obsahuje tiež veľa tukov a cukrov.

Copyright©2004 TASR



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.