Koniec šedinám
Autor(ka) : Zuzana Konečná
Dátum a čas : 29.3.2004 00:00
Kategória : Dokonalá
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Strieborné vlasy budú už čoskoro históriou. Vedci zaoberajúci sa genetikou prišli na to, ako uchovať vlasom ich farbu. Genetikom sa totiž nedávno podarilo izolovať gén tyrosinas, ktorý ovplyvňuje farbu vlasov a rýchlo sa pustili do výskumov

Strieborné vlasy budú už čoskoro históriou. Vedci zaoberajúci sa genetikou prišli na to, ako uchovať vlasom ich farbu. Genetikom sa totiž nedávno podarilo izolovať gén tyrosinas, ktorý ovplyvňuje farbu vlasov a rýchlo sa pustili do výskumov.

 Tie ukázali, že proces šedivenia by sa skutočne dal zastaviť a že pôvodná farba vlasov by mohla byť zachovaná. Podľa väčšiny žien šediny nie sú pekné. Šedivé vlasy totižto pridávajú roky a málokto chce vypadať starší ako v skutočnosti je. Šedivenie okrem toho znamená starnutie a to si taktiež málokto ľahko pripustí. Než sa však výskumy potvrdia, musíte proti šedinám bojovať inak. Okrem krycích farieb môžete používať niektoré šampóny alebo špeciálne vlasové prípravky, ktoré dokážu šediny korigovať a zabraňujú tomu, aby šedivé vlasy boli nepekne nažltlé.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.