Naomi Campbellová vyhrala súdny spor s bulvárnym denníkom
Autor(ka) : Jana Konečná
Dátum a čas : 10.5.2004 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Britská topmodelka Naomi Campbellová definitívne vyhrala niekoľkoročný právny spor s bulvárnym denníkom Daily Mirror.

Britská topmodelka Naomi Campbellová definitívne vyhrala niekoľkoročný právny spor s bulvárnym denníkom Daily Mirror.
    
Grémium piatich najvyšších sudcov dnes pomerom hlasov tri ku dvom rozhodlo, že noviny musia Campbellovej zaplatiť odškodné a súdne trovy vo výške milión libier (59.229.000 Sk). Sudcovia vo verdikte uviedli, že zverejnením článku vo februári 2001 o jej návšteve protidrogového centra porušil Daily Mirror súkromnú sféru modelky.
    
Rozhodnutie sudcov by mohlo mať ďalekosiahle dôsledky pre britský právny systém, v ktorom nie je jednoznačne formulovaný zákon o ochrane súkromia. Šéfredaktor Mirroru Piers Morgan v reakcii na rozsudok vyhlásil, že dnešok bol "veľkým dňom luhajúcich primadon, ktoré chceli mať svoj kus koláča v médiách, aby si potom mohli otvoriť šampanské na ich účet".
    
Celá kauza sa začala vláčiť po súdoch v marci 2002. Súd prvej inštancie dal vtedy za pravdu Campbellovej a pririekol jej odškodné 3500 libier (207.301 Sk). Odvolací súd však tento verdikt zrušil a odsúdil naopak Campbellovú na úhradu súdnych výdavkov vo výške 350.000 libier (20.730.150 Sk). Podľa neho bol článok Daily Mirroru o Campbellovej vo verejnom záujme. Campbellovej právnik sa následne obrátil na sudcov-lordov, ktorí rozhodli s definitívnou platnosťou v prospech výstrednej modelky.

Copyright©2004 TASR



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.