Tuniak s banánom a jogurtovým šalátom
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 9.9.2004 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Mleté čierne korenie 1 limeta 3 banány 300 g kokteilových paradajok 100 g nízkotučného jogurtu4 PL vínneho octu1 zväzok kôpru

Počet porcií: pre 4 osoby
Čas prípravy: 30 minút

Mleté čierne korenie
1 limeta
3 banány
300 g kokteilových paradajok
100 g nízkotučného jogurtu
4 PL vínneho octu                                                                                                          

1 malý zväzok petržlenovej vňate
2 PL olivového oleja, 2 ČL horčice
soľ, korenie
2 PL karí korenia, 2 ČL cukru
4 plátky  tuniaka, každý cca  140 g

1) Tuniaka ochuťte mletým korením a kúskom limety. Olúpte banány, nakrájajte ich na kolieska a pokvapkajte citrónovou šťavou. Kokteilové paradajky nakrájajte na plátky a opatrne zmiešajte s banánom.  Dresing: zmiešajte jogurt s octom, kôprom, petržlenovou vňaťou, olivovým olejom a horčicou, dochuťte soľou, korením, karí a cukrom. Nalejte na šalát a jemne zamiešajte.

2) Na miernom ohni rozohrejte olej, aby sa neprepaľoval , vložte plátky tuniaka a opekajte len z jednej strany asi 4 minúty. Preložte na  tanier, pridajte banánový šalát a ozdobte petržlenovou vňaťou.

1 porcia obsahuje
525 kalórií
34 g bielkovín
28 g tuku
33 g sacharidov



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.