Päť Zlatých kníh získala Táňa Keleová-Vasilková
Autor(ka) : Miriam Kuhlová
Dátum a čas : 2.12.2004 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Hneď päť Zlatých kníh si z tohtoročnej Ikariády odniesla slovenská spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková.

Hneď päť Zlatých kníh si z tohtoročnej Ikariády odniesla slovenská spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková.
    
Ocenenia, ktoré udeľuje vydavateľstvo Ikar, získala za úspech svojich piatich románov vnikajúcich do ženskej duše. "Mám veľkú radosť. Ďakujem svojim čitateľkám, ktoré mi veria, pretože keby nebolo ich, dnes si päť zlatých ocenení nepreberiem," povedala po prevzatí ocenení spisovateľka.
    
Platinovú knihu za známy titul Čučoriedkareň získal in memoriam nezabudnuteľný herec a rozprávač Július Satinský. Cenu do bratislavského Primaciálneho paláca prišla prevziať jeho manželka spolu s deťmi. "Manžel sa tešil, že mohol dávať rady mladým slečnám," povedala s úsmevom a ako doplnila, podnety pre svoju knihu získaval z neustáleho obzerania sa okolo seba. Na svojho syna prezradila, že má takisto podiel na úspechu. "Za každú tému na fejtón mu otec dával desať korún a takto si zaobstarával vreckové" dodala.
    
Platinovú knihu si za Breviár lásky odniesol aj spisovateľ Kamil Peteraj. "K cenám všeobecne sa staviam tak, že sa snažím byť rýchlo na zemi a dívať sa na veci reálne," skonštatoval Peteraj. "Spisovatelia vlastne iba požičiavajú svoje myšlienky čitateľom a dobrého čitateľa, ktorý si vezme z knihy hodnoty do svojej budúcnosti, považujem istým spôsobom za spoluautora," zhodnotil poslanie spisovateľa Peteraj.
    
Edita Sipeky a Boris Filan sa za svoje knižné tituly dočkali mimoriadneho ocenenia. Cenu kritiky pod názvom Zlaté pero za najhodnotnejšie pôvodné dielo udelila porota autorovi historických románov Ivanovi Izakovičovi za dielo Biskup a kráľ.

Copyright©2004 TASR



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.