Bratislavský hrad aj po návšteve Copperfielda stojí na svojom mieste
Autor(ka) : Zuzana Konečná
Dátum a čas : 7.12.2004 00:00
Kategória : Osobnosti
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Známy svetový mág David Copperfield do lákavého sveta ilúzií a kúzelníckeho umenia zaviedol publikum v bratislavskej ST Aréne.

Známy svetový mág David Copperfield do lákavého sveta ilúzií a kúzelníckeho umenia zaviedol publikum v bratislavskej ST Aréne.
    
Copperfield sa vo veľkých svetových metropolách preslávil takmer vždy zmiznutím nejakého architektonického skvostu, a tak možno viacerí čakali, že v Bratislave nechá zmiznúť napríklad Bratislavský hrad alebo parlament. Nič také sa však nekonalo.
    
Copperfield však privádzal do nemého úžasu publikum nielen svojimi ilúziami, ale ho aj výborne pobavil svojou slovenčinou. Vo svojich bonmotoch spomenul známe slovenské osobnosti od skupiny Elán cez Mariána Labudu až po speváčku Jadranku. Do svojho vystúpenia zapojil aj náhodne vybraných zástupcov publika a na záver zožal niekoľkominútové standing ovation.
    
Štyri živé škorpióny, luxusná limuzína s tmavými sklami, 20 horolezcov na stavbu scény s rozmermi 24 x 14 metrov, dve miestnosti s veľmi pohodlnou sedačkou a absolútne prázdna ST Aréna na generálke. To je len zlomok požiadaviek, ktoré si pred svojím vystúpením Copperfield stanovil. Slovensko navštívil prvýkrát, pricestoval so 60-členným tímom, strávi tu 24 hodín a absolvoval dve približne 1,5-hodinové vystúpenia.
    
David Copperfield, vlastným menom David Seth Kotkin, sa narodil v roku 1956 v Metuchene v americkom štáte New Jersey. V 12 rokoch začal vystupovať v rodnom meste pod umeleckým menom Davino-Boy Magician. V šestnástich začal vyučovať odbor mágie na prestížnej newyorskej univerzite. Jeho matka pracovala v poisťovni a otec prevádzkoval obchod s pánskou módou.
    
Jeho vystúpenie si nenechali ujsť viaceré známe osobnosti, napríklad Richard Müller s deťmi, manželia Iveta a Martin Malachovskí, či minister Kaník s rodinou.

Copyright©2004 TASR

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.