Tohtoročnou Miss World sa stala 20-ročná Peruánka Maria Julia Garciová
Autor(ka) : Jana Konečná
Dátum a čas : 7.12.2004 00:00
Kategória : Krása
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Víťazkou 54. ročníka svetovej súťaže krásy Miss World 2004, ktorej finále sa konalo dnes večer v juhočínskom meste San-ja na ostrove Chaj-nan, sa stala 20-ročná Peruánka Maria Julia Mantilla Garciová.

Víťazkou 54. ročníka svetovej súťaže krásy Miss World 2004, ktorej finále sa konalo dnes večer v juhočínskom meste San-ja na ostrove Chaj-nan, sa stala 20-ročná Peruánka Maria Julia Mantilla Garciová.
    
Na druhom mieste sa umiestnila 18-ročná reprezentantka Dominikánskej republiky Claudia Julissa Cruz Rodriguezová a korunku tretej najkrajšej ženy sveta si odniesla 24-ročná Miss USA Nancy Randallová. Slovenskú republiku zastupovala medzi 107 súťažiacimi Miss 2004 19-ročná Mária Sándorová.
    
Peruánska študentka Maria Julia, ktorá sa podľa vlastných slov chce stať univerzitnou profesorkou, nahradí na nadchádzajúcich 12 mesiacov na tróne svetovej kráľovnej krásy minuloročnú Miss World, írsku krásavicu Rosannu Davisonovú.
    
Maria Julia, rodáčka zo severoperuánskeho prístavného mesta Trujillo, je všestrannou športovkyňou. Venuje sa najmä triatlonu a päťboju. Zo súťaže si odniesla hlavnú cenu pre víťazku, 100.000 dolárov, čo sú takmer tri milióny Sk. Finálový večer sa vysielal do 160 krajín a videlo ho podľa odhadov okolo 700 miliónov divákov. Najkrajšie dievča sveta prvýkrát volilo publikum a nie porota. Na súťaži sa po prvý raz mohli zúčastniť aj diváci prostredníctvom telefonického, internetového a SMS hlasovania. Svoju favoritku mohli podporiť najneskôr 30 minút pred vyslovením verdiktu, ktorý bol vynesený krátko pred 16.00 h SEČ.
    
V poradí 54. ročník prestížnej súťaže Miss World sa už druhýkrát po sebe konal na pláži mesta San-ja na tropickom ostrove Chaj-nan v Juhočínskom mori. Výberový proces sa začal 26. novembra a trval osem dní, až do dnešného finále, na ktorom sa zúčastnilo 15 kandidátok.
    
Do finále sa prebojovali víťazky jednotlivých kategórií. Američanka Nancy Randallová, ktorá bola favoritkou londýnskych stávkových spoločností, zvíťazila v súťaži Beach Beauty. Waleská kráska Amy Guyová sa stala víťazkou športovej kategórie, Mexičanka Yesica Ramirezová najlepšou topmodelkou a Miss Antigua Shermain Jeremyová vyhrala súťaž o najväčší talent. Organizátorka súťaže Julia Morleyová oznámila, že aj 55. ročník Miss World sa na budúci rok bude konať v letovisku San-ja.

Copyright©2004 TASR



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.