Štúdie ukazujú, že potraviny s probiotikami sú priaznivé na rôzne ochorenia
Autor(ka) : Zuzana Konečná
Dátum a čas : 8.12.2004 00:00
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Potraviny obsahujúce probiotiká priaznivo vplývajú na zápchu, hnačku, rakovinu hrubého čreva, potravinové patogény, imunitný systém, srdcovo-cievne ochorenia, poruchu absorpcie laktózy a žalúdočné vredy.

Potraviny obsahujúce probiotiká priaznivo vplývajú na zápchu, hnačku, rakovinu hrubého čreva, potravinové patogény, imunitný systém, srdcovo-cievne ochorenia, poruchu absorpcie laktózy a žalúdočné vredy.
    
Tvrdili to odborníci vychádzajúc pritom z mnohých klinických štúdií, prezentovaných na dvojdňovej medzinárodnej konferencii, ktorá sa skončila v Paríži. Zameraná bola na výskum, klinické využitie probiotík, nové techniky a biologické výstupy, ako aj na vplyv probiotík na imunitný systém človeka. Jej cieľom bolo posunúť výskum na poli probiotík dopredu.
    
Svoje výskumné práce a skúsenosti prezentovali odborníci z Francúzska, Nemecka, spojených štátov amerických a Japonska. Podľa prednášateľov pozornosť súčasnej spoločnosti sa obracia k zdravým a bezpečným potravinovým produktom. Túto požiadavku spĺňajú aj probiotiká, a to už od čias, keď sa objavili prvé jogurty. Potraviny obsahujúce probiotiká pozitívne vplývajú na črevnú mikroflóru, čím sa posilňuje aj prirodzená obranyschopnosť organizmu. Sú účinné v prevencii voči niektorým ochoreniam, ako je napríklad hnačka.
    
V súčasnosti sa probiotiká definujú ako "látky alebo produkty obsahujúce v dostatočnom počte životaschopné mikroorganizmy, ktoré po implementácii alebo kolonizácii zmenia mikroflóru v určitom anatomickom mieste hostiteľa, čo im pomôže prejaviť svoje zdravotne prospešné účinky".
    
Copyright©2004 TASR


©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.