Viac ako štvrtina talianskych mužov zostáva pri rodičoch aj po tridsiatke
Autor(ka) : Miriam Kuhlová
Dátum a čas : 2.2.2005 00:00
Kategória : Rodina
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Čoraz viac dospelých talianskych mužov sa nedokáže odpútať od maminej sukne. V priebehu uplynulých desiatich rokoch sa počet "mammoni", ako v Taliansku volajú mamičkiných maznáčikov, zdvojnásobil.

Čoraz viac dospelých talianskych mužov sa nedokáže odpútať od maminej sukne. V priebehu uplynulých desiatich rokoch sa počet "mammoni", ako v Taliansku volajú mamičkiných maznáčikov, zdvojnásobil.
    
V spoločnej domácnosti s rodičmi býva približne 27 percent všetkých 30-34-ročných mladých mužov. Finančné dôvody sú pritom často len zásterkou. Prílišná závislosť mladých Talianov od matky dokonca vážne ohrozuje povesť talianskych mužov ako známych  milovníkov. Zvyk zostať mamičkiným miláčikom čo najdlhšie spôsobuje starosti aj generácii rodičov. Chlapci sa čoraz tvrdohlavejšie zdráhajú ukázať, že už dospeli, zato si od servisu pod overenou značkou  "Hotel Mamma" nárokujú bezchybné služby.
    
Na druhej strane je však pravdou, že sa nájde dosť talianskych žien, ktoré len neradi opúšťajú úlohu obetavej mamy a svojmu synčekovi žehlia košele často aj vtedy, keď je už ženatý - alebo mu nosia jedlo priamo do domu a riskujú tým konflikty s nevestami. Mladí muži nezostávajú doma len kvôli tomu, že prídu o prácu alebo majú nízky plat. Taliansko je ešte stále krajinou, kde sa človek dostáva k lepšiemu postaveniu predovšetkým pomocou rodinných kontaktov.
    
Sociológ Franco Ferrarotti však upozorňuje, že dlhodobým pobytom u rodičov strácajú mladí Taliani chuť zdolávať prekážky a začína im chýbať prirodzené sebavedomie. Táto skutočnosť negatívne zasahuje aj do milostného života mladých mužov. V tejto oblasti preberajú iniciatívu čoraz častejšie dievčatá a ženy, čo talianskych mladíkov frustruje ešte viac.

Copyright©2004 TASR



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.