Indonézska sliepka
Autor(ka) : Jana Osuska
Dátum a čas : 15.10.2001 13:33
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Milé dámy,je pred nami nový pracovný týždeň a tento treba začať aj s novým receptom.Dúfame,že tento recept pre vás určite novým bude.A že bude chutiť!

1 sliepka, 100g jabĺk, 2 banány, 50g oleja, 40g masla, 50g múky, 2 cibule, 4 čajové lyžičky karí korenia, 1 čajová lyžička citrónovej šťavy, 0,3L sladkej smotany, soľ, čierne korenie

Očistenú sliepku pokrájame na porcie, ktoré okoreníme čiernym korením, osolíme a opečieme na horúcom oleji. Na rozpustenom masle opražíme do zlatista cibuľu. Na ňu poukladáme opečené porcie sliepky s olejom, v ktorom sme ich opiekli a za mierneho podlievania dusíme domäkka. Potom porcie vyberieme zo šťavy. Šťavu vydusíme až na tuk. Zaprášime múkou, trochu popražíme, zalejeme vývarom, pridáme karí korenie, citrónovú šťavu, dosolíme a povaríme tak, aby sa tuk oddelil od horúcej šťavy. Jablká a banány olúpeme, pokrájame na kolieska, vložíme do šťavy a chvíľku v nej povaríme. Do takto upravenej omáčky vložíme späť porcie kurčaťa, aby sa pred podávaním zohriali.




©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.